Pärnu võimuliit läks lõhki, algasid läbirääkimised uue koalitsiooni suhtes (1)

Copy
Pärast Keskerakonna liidri Jüri Ratase neljapäevast telefonikõnet Isamaa juhile Helir-Valdor Seedrile läks Pärnu senine võimuliit lõhki.
Pärast Keskerakonna liidri Jüri Ratase neljapäevast telefonikõnet Isamaa juhile Helir-Valdor Seedrile läks Pärnu senine võimuliit lõhki. Foto: Sander Ilvest.

Pärast seda kui Keskerakonna esimees Jüri Ratas oli võtnud eelmisel nädalal telefonikõne Isamaa liidrile Helir-Valdor Seederile ja teinud ettepaneku vahetada välja Pärnu võimuliit, lendas suvepealinna valitsuskoridorides käärinud võimutüli pudelil kork pealt ja vahtu hakkas lendama.

Sellal kui vaht settis, selgus, et seni suvepalinnas võimuliitu kuulunud Keskerakond on jäänud audijoone taha ning liidust konservatiivide ja isamaalastega ei saa asja, sest Isamaa hakkab hoopis plaani pidama Keskerakonna seniste partneritega valimisliidust Pärnu Ühendab ja Reformierakonnast.

Pärnu linnavolikogu Isamaa fraktsiooni esimees Siim Suursild ütles, et eile õhtul jõuti fraktsiooni koosolekul otsusele alustada läbirääkimisi linnapea Romek Kosenkraniuse valimisliidu ja Reformierakonnaga ja töötada välja sündiva koalitsioonilepingu lähtealused.

Täna pärastlõunal andsid valimisliit Pärnu Ühendab, Reformierakond ja Isamaa teada, et alustasid kõnelusi uue võimuliidu suhtes.

“Koalitsiooni koostöövõime ja usaldus purunes pärast seda, kui Keskerakonna esimees Jüri Ratas oli teinud seniste partnerite selja taga ettepaneku luua Pärnus uus koalitsioon Isamaa ja EKREga (Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga),” teatasid loodava võimuliidu esindajad pressiteate vahendusel. “Nädalavahetusel on Isamaa, Reformierakonna ja valimisliidu esindajad pidanud konsultatsioone ning käesolevaga anname teada, et tänasest algavad koalitsioonikõnelused nimetatud poolte vahel, moodustamaks Pärnu uus võimuliit.”

Pärnu Postimehe andmeil loodetakse koalitsioonilepingu allkirjastamiseni jõuda enne neljapäevast volikogu istungit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles