Pärnusse rajatakse uus koertepark

Pärnu Postimees
Copy
Räämale rajatakse peagi samasugune koertepark, nagu praegu on Mai kergliiklustee ääres.
Räämale rajatakse peagi samasugune koertepark, nagu praegu on Mai kergliiklustee ääres. Foto: Mailiis Ollino

Oktoobri alguses hakkab Lars Laj Eesti OÜ Pärnusse Niiduparki Jaansoni raja äärde rajama koerteparki, mis valmib novembri keskel.

Pärnu linnavalitsus sedastas pressiteates, et tulevane koertepark asub kohas, kus praegu on grill ja piknikupink. Need viiakse enne tööde algust parklale lähemale.

Nelja pingi ja kahe valgustiga park on jagatud suurte ja väikeste koerte jalutusväljakuks. Mõlema suurus on 1270 ruutmeetrit.

Aiaga piiratud koerteparki paigaldatavad treeninguseadmed kombineeritakse looduslike elementidega, et teha ala loomadele mitmekesisemaks. Sissepääsude juurde on projekteeritud kivisillutisega ala, kus on pingid, jooginõud ja mänguasjade hoiukastid.

Mõlemale jalutusväljakule on kavandatud jooksukoridor, kõndimisramp, puhkelaud, kus saab koera kammida ja istuma õpetada, ronimisvõimalust pakkuv puutüvi ning liivaga kaevamiskast, kuhu on võimalik näiteks asju peita. Suurtele koertele rajatakse eri kõrguse ja kaugusega tõkked ja künka sees asuv tunnel, väikestele koertele viis eri kõrgusega astet. Peale selle tuleb alale neli kilekotisalvedega metallprügikasti koerte väljaheidete tarvis.

Pargi projekteerimiseks ja ehitamiseks kulub 40 000 eurot. Samalaadne koertepark asub Pärnus Mai kergliiklustee ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles