Kihnu kasside kastreerimine jõudis loomasõbraliku teo rahvahääletusele

Pärnu Postimees
Copy
Loomasõbraliku teo tiitlit püüavad tänavu loomaarstid, kes oma vabast ajast aitasid loomakaitse seltsil steriliseerida ja kastreerida Kihnu kassid.
Loomasõbraliku teo tiitlit püüavad tänavu loomaarstid, kes oma vabast ajast aitasid loomakaitse seltsil steriliseerida ja kastreerida Kihnu kassid. Foto: Madis Veltman

Tänasest kuu lõpuni kestval aasta loomasõbraliku teo valimisel saab kahe kaaskandidaadi kõrval hääletada loomaarstide poolt, kes aitasid kastreerida Kihnu kasse.

Eesti loomakaitse seltsi eestvedamisel 22. korda toimuval rahvahääletusel saab valida kolme loomasõbraliku- ja vaenuliku teo vahel.

Loomasõbraliku teo tiitlit püüavad tänavu loomaarstid, kes oma vabast ajast aitasid loomakaitse seltsil steriliseerida ja kastreerida Kihnu kassid; lapsed, kes kutsusid politseinikud toonekurele appi, ja loomaarstid, kes aitavad Ukraina põgenike loomi.

Loomavaenuliku teo kandidaadid on Tartu varjupaik, kus 21st Setomaalt päästetud koerast pandi juba päästmise päeval magama 13, jõhker kurgede tapmine Järvamaal ja vana, haisva ja nõrkenud koera viskamine õue varestele söögiks.

“Inimesi ootab ees raske valik, kuna positiivsete tegude eest tahaks tunnustada ju neid kõiki. Keeruline on ka valida seda kõige loomavaenulikumat tegu, sest paratamatult on üleüldiselt kurb näha, et neid endiselt tuleb, ja kahjuks palju,” ütles loomakaitse seltsi otsese abistamise juht Elis Järvsoo.

Oma hääle saab anda kandidaatidele oktoobri jooksul. Novembris kuulutab loomakaitse selts hääletustulemuste põhjal välja selle aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles