Kalurid vaidlevad Jaagupi sadama konkursi tulemuste üle

Copy
Jaagupi sadam on merest peaaegu ära lõigatud, kuna kanal on liiva täis.
Jaagupi sadam on merest peaaegu ära lõigatud, kuna kanal on liiva täis. Foto: Mailiis Ollino

Alles septembris kinnitas Häädmeeste volikogu eelmisest aastast väldanud konkursi järel Jaagupi sadama haldajaks Jaagupi Sadama Arenduse OÜ, kuid juba oktoobriistungil rahuldas osaliselt Jaagupi kalurite vaide konkursi tingimuste suhtes. Nimelt tahavad kohalikud kalurid, et vald ja sadama haldaja arvestaksid kõigiti nende vajaduste ja soovidega sadama kasutamisel.

Vaidlustuse esimene osa, mille volikogu rahuldas, oli muudatus, mis tehti Jaagupi sadama kohalike kasutada jääva ala suuruse suhtes, mida volikogu otsusel oli alles augustis konkursi lepingus täpsustatud. Muudatus oli tehtud, kuna koostöös kohaliku kogukonna ja Jaagupi sadama haldaja konkursil osalejaga leiti, et omavalitsusel on mõistlik vana sadam kaluritele jätta.

Kuid just kalurid olid need, kes selle vaidlustasid, sest Jaagupi kaluri ja oma kohalike ametivendade esindaja Avo Naari väitel ei saanud muudatusega kuidagi nõus olla. Vaidlustuse aluseks võeti fakt, et konkursi käigus ei saa ega tohi tingimusi muuta. Kuid tegelikult kalurid seda vana sadamaosa oma kõrgete kaidega üldse ei taha, sest see on

Tagasi üles