Šveitsis edukalt Eestit esindanud Maria Rezev sattus kokanduskooli juhuslikult

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnumaa kutsehariduskeskuse lõpetanud Maria Rezev esindas Eestit edukalt Šveitsis WorldSkillsil ehk maailma noorte kokkade kutsemeisterlikkuse võistlustel.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse lõpetanud Maria Rezev esindas Eestit edukalt Šveitsis WorldSkillsil ehk maailma noorte kokkade kutsemeisterlikkuse võistlustel. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) vilistlane Maria Rezev on noor kokk, kelle huvi söögivalmistamise vastu pärineb lapsepõlvest, kui ta emaga kaneelisaiu ja piparkooke küpsetas ja vanaemal salatikartuleid koorida-hakkida aitas. Hiljuti esindas neiu Eestit WorldSkillsil ehk maailma noorte kokkade kutsemeisterlikkuse võistlustel Šveitsis. 

Rezev on alati nautinud head toitu. “Minu kodus tehakse alati ise süüa, selle asemel et osta poest valmistoitu,” lausus ta. Juba väikse tüdrukuna asus ta emale ja vanaemale köögis appi. “Toit ei tähenda mulle ainult kõhutäidet, vaid ka emotsiooni.” märkis ta. 

Kokakooli sattus Rezev aga täiesti juhuslikult, sest läks alguses üldse gümnaasiumisse. “Mäletan, et olin gümnaasiumis juba poolteist kuud käinud, kui ühel päeval tõusin keset tundi püsti, helistasin emale ja ütlesin, et võtan paberid välja,” meenutas ta. Seejärel marssis ta direktori kabinetti ja võttis dokumendid välja kellelegi midagi ütlemata. “Kuigi mu hinded olid üldiselt alati väga eeskujulikud ja näiliselt oli kõik korras, siis tegelikult mulle ei meeldinud üldse koolis käia,” avaldas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles