Pärnu õpetaja pälvib riikliku haridusstipendiumi

Pärnu Postimees
Copy
Silvia Pajus õpetab Pärnu Mai koolis matemaatikat.
Silvia Pajus õpetab Pärnu Mai koolis matemaatikat. Foto: Mailiis Ollino

Haridus- ja teadusministeerium valis Pärnu Mai kooli matemaatikaõpetaja Silvia Pajuse nelja pedagoogi sekka, kes saavad riikliku haridusstipendiumi toel võtta endale õpetajatööst vaba semestri, et ennast täiendada või haridusvaldkonda arendada.

Pajusele antakse 11 000eurone stipendium kolmanda kooliastme matemaatika õpitulemusi ja üldpädevusi siduva mitmekülgsete hindamismeetodite veebikogumiku ja kasutusjuhendi loomiseks. Pajus teeb seda tandemis samuti stipendiumi pälvinud Kadri Saaremaaga Tartu Forseliuse koolist.

Riiklike haridusstipendiumidena jagatakse välja 34 900 eurot. Valikut tehes pidas komisjon oluliseks, et arendusteemad panustaksid olulisel määral prioriteetsetesse teemadesse, omaksid praktilist väärtust ja mõju ka õppeasutuse väliselt.

Haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase sõnutsi selgusid seekordsed stipendiaadid konkursile esitatud 11 kandidaadi seast. “Võimalus võtta vaba periood, õppeveerand või -poolaasta enesetäiendamiseks ja valdkonna arenduseks peab suurenema. See on oluline osa õpetajate töötingimuste ja karjäärimudeli uuendustes, mida kavandame. Taotlustes paistis silma, et osatakse väärtustada õpetajate koostööd ja paremaid võimalusi püütakse leida haridusasutuse ja lapsevanema suheteski. Kõikide stipendiaatide lõppeesmärk on meie laste arengu toetamine,” ütles minister.

Peale Pajuse ja Saaremaa saavad stipendiumi Viimsi lasteaia logopeed Triinu Pirk ja Kadrioru Saksa gümnaasiumi kunstiõpetaja Helen Arov.

Riiklikule haridusstipendiumile saavad igal aastal kandideerida üldhariduskoolide, kutsekoolide ja lasteaedade õpetajad ning tugispetsialistid, kel on erialane kvalifikatsioon ja kes on töötanud oma ametikohal vähemalt viis aastat. Igal aastal antakse välja kuni viis stipendiumi, igaühe suurus on kuni 11 000 eurot. Stipendiumi saanud õpetajal on võimalus kuni pool aastat olla igapäevatööst eemal või töötada maksimaalselt 0,2 kohaga.

Stipendiumi määramisel võetakse aluseks eelkõige hariduse prioriteedid, varasem töökäik ja valmisolek end arendada ja stipendiumi toel loodava rakendatavus haridussüsteemis laiemalt.

Esimesed riiklikud haridusstipendiumid anti välja 2018. aastal ja nende taotlemise konkurss kuulutatakse taas välja hiljemalt oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles