Kihnu valla aukodanik selgub hääletusel

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kihnu saar on küll võrdlemisi väike, aga inimesi, keda tunnustada, on jätkunud 2006. aastast pea igal aastal.
Kihnu saar on küll võrdlemisi väike, aga inimesi, keda tunnustada, on jätkunud 2006. aastast pea igal aastal. Foto: Mailiis Ollino

Kihnu vallas jätkub sõbrapäevani kandidaatide esitamine aukodaniku, elutöö preemia ja aasta teo tegija väärtustamiseks. Austatavad ja vallavalitsuse tänukirjaga tänatavad astuvad tavakohaselt publiku ette vabariigi aastapäeva aktusel rahvamajas.

Reglemendile tuginedes on aukodanikuks nimetatu osutanud Kihnu vallale väljapaistvaid teeneid ja peagi saame teada, kes on 14. austusavalduse pälvinu. Mullu otsustasid kihnlased aukodaniku nimetuse anda keeleteadlasele, kihnu keele uurijale, jäädvustajale ja tutvustajale Jüri Viikbergile, kes töötab Eesti keele instituudis ja on Tallinna ülikooli humanitaarinstituudi õppejõud.

Kihnu aukodanike väärikas rivis läbi aastate on näiteks folklorist Ingrid Rüütel, filmimees Mark Soosaar, majandusprofessor Maaja Vadi, metropoliit Stefanus. Aukodanik selgub 2006. aastast, kuid et mõnel aastal pole aunimetuse väärilisi esitatud, on tänavu 14. kord.

Mullu otsustasid kihnlased aukodaniku nimetuse anda keeleteadlasele, kihnu keele uurijale, jäädvustajale ja tutvustajale Jüri Viikbergile.
Mullu otsustasid kihnlased aukodaniku nimetuse anda keeleteadlasele, kihnu keele uurijale, jäädvustajale ja tutvustajale Jüri Viikbergile. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu valla aasta teo tegi mullu Mare Mätas oma raamatuga “Minu Kihnu. Külas või külata” ja elutöö preemia pälvis kauaaegne kooliõpetaja Aime Köster. Kihnlased ja need, kellel on õigus nimetada kandidaate valla autasudele, peavad ilmselt silmad ka seni pärjatute nimedest ja tegudest üle laskma. Kaalukauss on vallavolikogu liikmete käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles