Merko hakkab parkimismaja arendama koos Port Arturiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja ehitus on pikaks ajaks toppama jäänud.
Parkimismaja ehitus on pikaks ajaks toppama jäänud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tallinna börsil noteeritud Merko Ehituse kontserni kuuluv Merko Ehitus Eesti on sõlminud Pärnu parkimismaja arendamiseks koostöölepingu Port Artur Gruppi kuuluva ettevõttega Albertus OÜ.

Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben ütles, et ettevõte viib Pärnu kesklinna parkimismaja arenduse lõpuni, et osutada parkimisteenust kesklinna äri- ja elamupindade omanikele, kuivõrd ümberkaudsete ehitiste detailplaneeringud näevad ette parkimise korraldamist parkimismajas. Parkimismaja väljaehitamise ehitustööd algavad suve alguses ja maja valmimine on planeeritud selle aasta sügisesse, selgitas ta.

Port Artur Grupp on Robeni sõnul huvitatud kaubanduskeskuse klientidele laiemate parkimisvõimaluste pakkumisest uues parkimismajas.

Parkimismajas on vaja lõpetada eritööd, osaliselt teostada betoonivalu, paigaldada avatäited ja fassaadid ning välja ehitada juurdepääsutee Laialt tänavalt. Vastavalt detailplaneeringule rajatakse parkimismaja viiele ülemisele korrusele parkimiskohad. Parkimismaja esimesele, 2000ruutmeetrise pinnaga korrusele tulevad toidupood ja teenindustänav, nullkorrusele äriruumid ja toidukaupluse laopinnad.

AS Merko Ehitus Eesti ostis Pärnu kesklinna poolelioleva parkimismaja tänavu 17. veebruaril OÜ Win Marketsi pankrotivara avalikul enampakkumisel 1,22 miljoni euro eest. Parkimismaja 2138 ruutmeetri suurusel kinnistul asuva ehitise kasulik pind on ligikaudu 14 000 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles