Nädalavahetus möödus päästjatele töiselt

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Laupäeval sõitsid päästjad Saarde valda Laiksaare külla, kus korstnast oli näha leeke. Pilt illustreeriv.
Laupäeval sõitsid päästjad Saarde valda Laiksaare külla, kus korstnast oli näha leeke. Pilt illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Nädalavahetus möödus Pärnumaa päästjatele töiselt: tuli manitseda nii jääle läinud kalastajaid, kustutada mitu põlengut kui aidata liikluses.

Reedel kell 10.14 kutsuti päästjad Pärnu linna Rehepapi tänavale, kus tootmishoone ventilatsioonitorust immitses suitsu. Kui päästjad kohale jõudsid, olid inimesed hoonest väljunud ja seadmed välja lülitatud. Pritsimehed kontrollisid ventilatsioonisüsteemi termokaameraga üle, kuid põlengut ei leidnud, mõõteriistadki ei tuvastanud ohtu.

Samal päeval kell 15.33 sai häirekeskus teate, et Tori vallas Sindi linnas Pärnu maanteel tootmishoones oli süttinud õhufilter.

Veel tuli päästjatel manitseda kahte meest, kes siseveekogude jäälemineku keelust hoolimata olid Pärnu jõel. Päästjad selgitasid kalastajatele reegleid ja palusid jõelt ära minna, mida nood ka tegid.

Laupäeva hommik algas pritsimeestele kuuripõlengu kustutamisega Pärnus Lille tänaval.

Mõni minut hiljem sai häirekeskus teate, et Saarde vallas Laiksaare külas on korstnast näha leeke. Kohale sõitnud päästjad eemaldasid soemüürist hõõguva tahma, kontrollisid küttesüsteemi üle ja nõustasid majaelanikke.

Veel kutsuti päästjad Pärnu linna Kuninga tänavale, kus auto oli sõitnud vastu tänavavalgustusposti, mis seejärel oli masina peale kukkunud. Päästjad vintsisid auto eemale ja tõmbasid postile ohutuslindid ümber. Ohtliku postiga tegelesid edasi elektrikud.

Pühapäeva varahommikul hukkus Pärnus tulekahjus vanem mees.

Kell 11.47 sõitsid päästjad Lääneranna valda Rumba külla, kus veoauto haagise pealt oli kopplaadur kraavi vajunud, mistõttu sündmuskohal oli tee osaliselt liiklusele suletud. Päästjad aitasid kopa ratastele tõsta, nii et treiler sai selle ära vedada ja maantee vabastada.

Pärastlõunal sai häirekeskus äreva teate Pärnu linnast Saare tänavalt, kus teataja sõnutsi põles kahekorruseline elamu. Kohapeal selgus, et kõrbema oli läinud toit. Päästjad tuulutasid ruumid ja nõustasid elanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles