Hulk inimesi jääb tukiloata, politsei ebaseaduslike relvade pärast ei muretse

Annika Auväärt
Copy
Veebruaris pidasid tolliametnikud Ikla piiripunktis kinni veoki, millest leiti 100 kilogrammi amfetamiini ja kaks ebaseaduslikku automaattulirelva.
Veebruaris pidasid tolliametnikud Ikla piiripunktis kinni veoki, millest leiti 100 kilogrammi amfetamiini ja kaks ebaseaduslikku automaattulirelva. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Käesoleva nädala kolmapäeval jõustus relvaseaduse muudatus. Uue korra järgi saavad relvaloa vaid Euroopa Liidu ja NATO liikmesriikide kodanikud, kellel on Eesti elamisluba või kes elavad Eestis elamisõiguse alusel. Teiste välismaalaste relvaload tunnistatakse kehtetuks ja nende väljaandmine lõpetatakse. Loast jääb ilma umbes 1300 inimest. Kas see võib anda hoogu ebaseaduslikule relvaärile?

Edaspidi saab relvaluba taotleda eesti keelt väga heal tasemel valdav välismaalane, sest relvaeksam on edaspidi täies mahus eestikeelne.

Põhjanaabrite juurest on kuulda murettekitavast tendentsist. Nimelt Rootsi raadio (Sveriges Radio) teatel on sealkandis tõusmas 3D-printeritega relvade printimine. Ühtlasi on suur probleems ebaseaduslik relvakaubandus. Rootsi tolliameti andmetel smugeldatakse riiki iga päev keskmiselt kolm tapariista. Mis puudutab prinditud relvi, on Soomest teada vähemalt üks juhtum, kus sealsed politseinikud läbiotsimise käigus kurjategijatelt iseprinditud relva ära võtsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles