Teema-aastal avab uksed saunaülikool

Pärnu Postimees
Copy
Sauna-aasta on ellu kutsutud, et edendada tervislikku ja sotsiaalset saunakultuuri. Arhiivifoto.
Sauna-aasta on ellu kutsutud, et edendada tervislikku ja sotsiaalset saunakultuuri. Arhiivifoto. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane

Märtsis avab uksed saunaülikool, mille loengud toimuvad kolmel kuul teisipäevaõhtuti veebis Zoomi keskkonnas.

Täna õhtul peab loengu rahvakultuuri uurija Ahto Kaasik, kes räägib saunast eestlaste eluloos. Järgmisel nädalal on kuulajate ees terapeut ja Hundiallika keskuse perenaine Kaia-Kaire Hunt, kelle loengu teema on “Tervis saunast”.

Aprilli alguses arutlevad dokumentaalfilmi “Savvusanna sõsarad” produtsent Marianne Ostrat ja režissöör Anna Hints suitsusauna edu üle maailmalaval. Nädal hiljem räägib rahvapärimuse tundja Liisa Kaasik naise eluringist saunas. Aprilli kolmandal teisipäeval on rahva ees loodusajakirjanik Kristel Vilbaste, kes tutvustab taimi saunas. Jürikuu viimases loengus räägib saunarituaalidest Männimäe talu Bohemian SPA pere- ja saunamees Jan Seepter.

Mais võetakse saunaülikoolis ette saunateemalised korduma kippuvad küsimused, saun kui keha pühakoda. saun eestlaste pärandkultuuri loos ja saunapärimuse pruukimine tänapäeval.

Traditsioone austav sauna-aasta on ellu kutsutud, et edendada ja propageerida tervislikku ja sotsiaalset saunakultuuri, levitada saunatarkust ja -tavasid. Õhutada saunateadust, saunaloo uurimist ja tutvustamist ning kaasata, harida ja ühendada kõiki saunaentusiaste. Sauna-aasta idee autor on ajakirjanik Rein Sikk ja eestvedaja maaturismi ühing.

Saunaülikooli loengud algavad teisipäeviti kell 19 Zoomis. Ürituse ID on 89107449520 ja juurdepääsukood 554103.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles