Ajaleidja päästab patsiendi digiregistratuuris saalimisest

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Osa kasutajaid leidis, et uut lahendust on mugav kasutada: eriti kiideti aja broneerimist ja tühistamist SMSi teel.
Osa kasutajaid leidis, et uut lahendust on mugav kasutada: eriti kiideti aja broneerimist ja tühistamist SMSi teel. Foto: Mailiis Ollino

Eriarsti juurde aja kinnipanek võib vahel tekitada paraja peavalu. Kui sobivat aega kohe ei leidu, peab hiljem uuesti proovima. Mullu käivitunud Ajaleidja võtab vastuvõtuaja leidmise üleriigilises digiregistratuuris enda peale.

Tervisekassa arendusosakonna projektijuhi Geitrin Janseni sõnutsi tekkis Ajaleidja idee kolm aastat tagasi. “Ajaleidja mõte on hoida kokku aega neil inimestel, kes käivad uute arstiaegade olemasolu iga päev digiregistratuuris kontrollimas,” selgitas ta. Tänu Ajaleidjale ei pea vastuvõtuaja otsimise ega broneerimise pärast muretsema.

Juhul kui ei õnnestu digiregistratuuris kohe sobivat vastuvõtuaega leida, saab oma vastuvõtuaja eelistused Ajaleidjasse lisada ja end ootejärjekorda panna. Kui automatiseeritud lahendus leiab sobiva aja, antakse sellest inimesele mobiilisõnumi ja e-posti teel teada. Aeg tuleb kinnitada 24 tunni jooksul kas digiregistratuuris, e-kirjaga või vastates SMSile “Tulen”. Kui aeg ei sobi, saab sellest samu kanaleid pidi loobuda ja jääda järgmist pakkumist ootama.

Ajaleidja mõte on hoida kokku aega neil inimestel, kes käivad uute arstiaegade olemasolu iga päev digiregistratuuris kontrollimas.

Geitrin Jansen, tervisekassa arendusosakonna projektijuht

Pärnumaal saab Ajaleidja abil end registreerida endokrinoloogi, kardioloogi, naha- ja suguhaiguste arsti, gastroenteroloogi, reumatoloogi, uroloogi, silmaarsti vastuvõtule.

Selle kuu lõpuni kestva katseperioodi lõpus analüüsitakse põhjalikult, kui hästi Ajaleidja lahendus toimib ja millised on paranduskohad.

Ka möödunud sügisel küsiti kasutajatelt tagasisidet. Tuli nii kiitust kui laitust. Jansen tõi näite, et osa kasutajaid sooviks Ajaleidja kaudu valida ka konkreetse arsti nime, kelle juurde visiidiaegu otsida. 

Kuidas Ajaleidjat kasutada?

1. Logige sisse digiregistratuuri.

2. Sobivat arstiaega ei ole?

3. Lisage end ootejärjekorda.

4. Saabub SMS või e-kiri ajapakkumisega.

5. Vastake 24 tunni jooksul.

6. Minge vastuvõtule.

Andmed: tervisekassa


Jansen rääkis, et katseprojekti heade tulemuste korral annab Ajaleidjat järk-järgult laiendada muudele erialadele ja teenustelee kogu Eestis. “Kui Ajaleidja lahendus peaks laienema kõikidele raviasutustele ja teenustele, on võimalik täpsemalt analüüsida, millistel erialadel, millises mahus ja mis aegadel on nõudlus arsti juurde saamiseks kõige suurem,” selgitas ta.

Tänavu jaanuari seisuga broneeriti Ajaleidja kaudu pea 2000 aega. Kõige populaarsem oli naha- ja suguhaiguste arsti vastuvõtt, kuhu Ajaleidja kaudu pandi kirja 1258 visiiti. Populaarsuselt järgmised on kardioloogi ja ortopeedi vastuvõtt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles