Sinilillemärgi ostjad teevad head

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kampaaniaga toetatakse kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja nende lähedasi ning tervishoidu.
Kampaaniaga toetatakse kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja nende lähedasi ning tervishoidu. Foto: Mihkel Maripuu

Alanud aprill on traditsiooniliselt veteranikuu “Anname au!”, mil “nopime” kümnendat kevadet sinililli heategevuseks ja saab osa võtta teemaüritustest, toetamaks kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja nende lähedasi ning tervishoidu.

Naiskodukaitsjad kui sinilillesaadikud alustavad homme Pärnumaal sinilillesümboolika heategevusmüüki Pärnu linnavalitsuses ja Saarde vallamajas, aga neid näeb edaspidi Port Arturi kaubanduskeskuseski ja mujal avalikus ruumis. “Anname au!” üritustel saab osaleda virtuaalselt või kohapeal. Virtuaalselt võib läbida sinilillejooksu 3,2kilomeetrise raja või kaasa lüües Tallinnas, Tartus, Narvas, Rakveres. Läinud aastal oli sinilillejooksu üks keskseid toimumiskohti Pärnu, seekord korraldatakse 7. aprillil Vändras lastejooks.

Veteranipäev tipneb Pärnumaal jumalateenistusega Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus. Veteranikuule paneb punkti tavaks saanud ja 22. korda toimuv Saarde kaitsepäev Lauri karjääris.

MTÜ Marina Külakoda korraldataval kaitsepäeval 29. aprillil tutvustavad huvilistele oma tegevust Eesti Vabariigi jõustruktuurid ja vabatahtlikud, kes panustavad riigi- ja korrakaitsesse.

Sinilillemärkide ja sümboolikaga meenete müügitulu läheb MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule, mille kaudu jõuab toetus sihtrühmani. Mullu kogunes sinilillesümboolika müügist 103 000 eurot ning Ida-Tallinnas keskhaigla taastusravikliinik võis osta käeroboti.

Veteranikuu heategevuslike oksjonitega kogunes Eesti ja Ukraina veteranide toetamiseks 11 811 eurot. Tänavused numbrid selguvad aprilli järel.

Naiskodukaitse arendusspetsialisti Elisa Jakobsoni jutu järgi toetatakse sinilillesümboolika tuluga Pärnu Lahe Rotary klubi projekti “Erivajadustele avatud Pärnu rand”, Hiiumaa haiglal aidatakse soetada videokolonoskoop ja koostöös paraolümpiakomiteega luuakse Kiviõli Tuhamäele parasuusatamise võimalus.

Kaitseväe ja kaitseliidu veterane on üle 3000. Veteranipäeval, 23. aprillil toimub Rakveres Veteranirock ning sinilillerännakuga võib alustada rahvakalendris jürikuu esimesest päevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles