Muuseumikaardiga pääseb aastas üle 100 muuseumi

Copy
Muuseumikaardiga on teiste seas liitunud Kurgjal asuv Carl Robert Jakobsoni talumuuseum.
Muuseumikaardiga on teiste seas liitunud Kurgjal asuv Carl Robert Jakobsoni talumuuseum. Foto: Mailiis Ollino

Iga muuseumisõber saab endale nüüd soetada aastakaardi, mis tagab piiramatu pääsu üle 100 muuseumi ja 500 näitusele kogu Eestis.

Digitaalne muuseumikaart on QR-koodi ja ID-kaardi põhine ning maksab 59 eurot. Looduse hoidmiseks plastkaarti ei väljastata, – kassas tuleb näidata oma digipiletit või kui see on maha ununenud, siis isikut tõendavat dokumenti. Muuseumikaardi eesmärk on koondada ühe pileti alla Eesti muuseumide näitused ja üritused, et külastajal oleks soodsam ja mugavam.

Muuseumikaardi esmaeksemplari sai presidendiproua Sirje Karis.
Muuseumikaardi esmaeksemplari sai presidendiproua Sirje Karis. Foto: Karli Saul

“Oleme selle nimel toimetanud viimased kolm aastat ja tunneme suurt rõõmu, muuseumikaardiga on liitunud nii eestlaste senised lemmikud kui vähe tuntud, aga avastamist väärt muuseumid,” ütles muuseumikaardi juht Kert Kask. Tema jutu järgi näitab soomlaste ja hollandlaste loodud muuseumikaardi statistika, et kaardiomanikud käivad kunstikambrites ligemale neli korda sagedamini kui varem.

Kultuuriminister Piret Hartman avaldas lootust, et ühiskaart aitab suurendada muuseumide külastatavust ja tuua valdkonda lisaraha.

Muuseumikaardiga on seni liitunud 116 muuseumi, neist seitse kodumaakonnast: Kihnu muuseum, Carl Robert Jakobsoni talumuuseum, Tori hobusekasvandus, Pärnu muuseum, Koidula muuseum, Punane torn ja Pärnu uue kunsti muuseum.

Märksõnad

Tagasi üles