Esimene sinilillematk Ares andis osalejatele uusi teadmisi

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Naiskodukaitse Are ja Tori jaoskond korraldasid seekord Are alevikus esimese sinilillematka, mille viiekilomeetrisele rajale läks ja läbis 14 kontrollpunkti poolsada osalejat.
Naiskodukaitse Are ja Tori jaoskond korraldasid seekord Are alevikus esimese sinilillematka, mille viiekilomeetrisele rajale läks ja läbis 14 kontrollpunkti poolsada osalejat. Foto: Silvia Paluoja

Ligemale 400 elanikuga Are aleviku huvikeskuse eest anti veterani- ja jüripäeva eelõhtul start Pärnumaal esmakordsele üritusele, sinilillematkale, mille rajale läks poolsada väikest ja suurt.

Naiskodukaitse (NKK) Are ringkonna esinaine Signe Rõngas rääkis, et kui nad jaoskonnas veteranikuu ja sinilillematka korraldamist arutasid, mõtlesid nad kogukonnakeskset üritust. NKK Pärnumaa ringkonna instruktor Siret Tammekänd arvas seepeale, et võiks teha suuremalt ja nii kaasati ettevalmistustesse samast vallast ka Tori jaoskond, mille esinaine on Ave Aaslaid.

Esimese sinilillematka rada kulges viie kilomeetri pikkuselt Are vahel ja ulatus huvikeskuse juurest mõisaparki ning sellele jäi 14 kontrollpunkti, kus rajakaardile kinnitusena tempel pandi. Arvesse võtsid korraldajad vähemalt 12 templit ja mõnigi kasutas täiusliku kollektsiooni saamiseks stardi- ja finišipaigas Are raamatukogu kontrollpunkti. Seal andis juhataja Milvi Pajo võistkonnale lahendada enda koostatud tosina küsimusega ristsõna ja suunas heatahtlikult vastuseid otsima lugemissaali väljapanekult.

Väikeste matkajate tegevus algas huvikeskuse eest, eakohaseid osavusmänge juhendasid Tori naiskodukaitsjad ning ülesande täitjat premeeriti Kaitseliidu või “Ole valmis!” logoga õhupalliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles