Vaidlustuskomisjon jättis Pärnu silla hankevaide rahuldamata

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Kui edasist vaidlust ei tule, võib Pärnu jõe Raba ja Laia tänava vahele planeeritav sild valmida ülejärgmise aasta esimeses pooles.
Kui edasist vaidlust ei tule, võib Pärnu jõe Raba ja Laia tänava vahele planeeritav sild valmida ülejärgmise aasta esimeses pooles. Foto: Urmas Luik

Rahandusministeeriumi riigihangete vaidlustuskomisjon otsustas jätta Pärnusse Raba ja Laia tänava vahele kavandatava silla projekteerimise ja ehitamise hankekonkursil osalenud AS Merko Ehitus Eesti ja OÜ KMG Infra vaidlustuse rahuldamata ja mõistis ühispakkujatelt välja ligemale 9500 eurot õigusabikulu Pärnu linnavalitsuse ja hanke võitnud OÜ INF Infra ja AS EG Ehituse kasuks.

Merko Ehitus Eesti ja KMG Infra avaldasid kahtlust, et mullu maist tänavu veebruarini kestnud võistleva dialoogi vormis projekteerimis- ja ehitushanke parimaks tunnistatud INF Infra ja EG Ehituse pakkumine, mille ehitushind oli 26,7 miljonit eurot ja ehitusaeg 22 kuud, on ebamõistlikult madal ja teostusperiood arusaamatult lühike.

“Vaidlustuse eesmärk on kontrollida, kas edukaks kuulutatud lahendus vastab kõigile hankele seatud nõuetele,” põhjendas Merko Ehitus Eesti kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kätlin Kaasik eelmisel kuul ühispakkujate otsust vaidlustada hankekonkursi võitjaks kuulutatud pakkumine.

Merko Ehitus Eestil ja KMG Infral on õigus vaidlustuskomisjoni otsus kümne tööpäeva jooksul halduskohtusse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles