Vändra gümnaasium pälvis üleeuroopalise tunnustuse

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Koolijuht Marget Privits avaldas, et tunnustus tähendab koolile palju.
Koolijuht Marget Privits avaldas, et tunnustus tähendab koolile palju. Foto: Urmas Luik

Ettevõtlusõppe eestvedaja Junior Achievement Euroopa tunnustas silmapaistvaid Euroopa üldharidus- ja kutsekoole, kus ettevõtlusõpe hõlmab suuremat hulka õpilasi ning on olemas selge visioon ja plaan ettevõtlusõppe rakendamiseks. Tänavu pälvis Eestist tunnustuse Põhja-Pärnumaal tegutsev Vändra gümnaasium. 

“Sellest koolist tulevad ideed, mis teistessegi koolidesse jõuavad,” märkis kodumaal ettevõtlusõpet juhtiv Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor, tuues esile kooli ettevõtlus- ja töövarjupäevad ning mini-minifirmad.

Kooli direktor Marget Privits tõdes, et auhind on pikaaegse töö tulemus. Vändra gümnaasiumis õpetatakse majandus- ja ettevõtlusõpet alates 1. klassist ja seda juba 1990. aastatest. Toona alustati Avo Jussi direktoriks olemise ajal ja õpe jätkub tänini.

Põhja-Pärnumaal on kokku kuus kooli ja suurim neist asub Vändras.
Põhja-Pärnumaal on kokku kuus kooli ja suurim neist asub Vändras. Foto: Urmas Luik

“Meie jaoks on tunnustus äärmiselt oluline, sest panustame järjepidevalt õpilaste ettevõtliku hoiaku kujunemisse. Meie kooli visioon on olla nüüdisaegne õppijat toetav kool, kus igaüüht märgatakse ja tema areng on toetatud ettevõtliku õppe ja koostöö kaudu,” rääkis koolijuht. Privitsa sõnutsi tuleb tunnustuse eest tänada ka õpetajaid: sellesse ettevõtmisse on panustanud Silja Enok, Riina Sikkal, Ene Kitsnik ja Sandra Hunt.

Põhja-Pärnumaal on kokku kuus kooli ja suurim neist asub Vändras.

Euroopa ettevõtliku kooli tunnustust antakse välja alates 2016. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles