Rotarid jagasid andekatele noortele stipendiume

PP
Copy
Loometoetuse pälvinud Kirke Kirt õpib Pärnu kunstide koolis. 
Loometoetuse pälvinud Kirke Kirt õpib Pärnu kunstide koolis. Foto: Erakogu

Sihtasutus Pärnu Rotary Noortefond tunnustas tänavusi stipendiaate, kes kõik pälvisid toetusraha summas 2000 eurot.

Stipendiumi saajate hulgas olid noor kunstnik Kirke Kirt, tugispetsialist Emma-Marie Nõmm ja sihtasutus Pärnu Vabahariduskeskus.

Loometoetuse pälvis 17aastane Kirt, kes viimased viis õppeaastat on olnud Pärnu kunstide kooli süvaõppe üks usinamaid ja kohusetundlikumaid õpilasi, õppides õpetaja Tiina Kesküla joonistamise- ja kompositsiooniringis. Kirdil on õpetajate sõnutsi kunstniku silma ja kätt, jõudmaks kunstimaailmas kaugele. Juhendajad on seisukohal, et neiu töökus, pühendumine ja järjekindlus teevad talle ainult au. Seda, et Kirti võib pidada Eesti üheks paremaks noorkunstnikuks, näitab ka tema tänavune võit Ilon Wiklandi nimelisel noore kunstniku konkursil.

Emma-Marie Nõmm töötab Pärnu Kuninga tänava põhikoolis tugispetsialistina. 
Emma-Marie Nõmm töötab Pärnu Kuninga tänava põhikoolis tugispetsialistina. Foto: Erakogu

Noore õpetaja preemia pälvis 22aastane Emma-Marie Nõmm, kes tuli Tallinnast kodulinna erialasele tööle ja tegutseb nüüd Pärnu Kuninga tänava põhikoolis tugispetsialistina. Koolis töötamise kõrval plaanib ta jätkata eripedagoogika õpinguid magistriõppes. Nõmm on andekas võrkpallur, kellele tänavu riputati kaela Eesti meistrivõistluste esimese liiga kuldmedal.

Stipendium laiemapõhjalise noorteprojekti toetuseks kuulub Pärnu vabahariduskeskusele.
Stipendium laiemapõhjalise noorteprojekti toetuseks kuulub Pärnu vabahariduskeskusele. Foto: Erakogu

Laiemapõhjalise noorteprojekti stipendium kuulub Pärnu vabahariduskeskusele, kes sai toetust, jäädvustamaks Raimond Valgre loomingut Eesti kultuuripärandina.

Pärnu Rotary noortefondi asutas 2004. aastal Pärnu Rotary klubi. Aastate jooksul on fond välja jaganud üle 80 stipendiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles