Keskkonnakäpa tiitel tuli suvepealinna

Pärnu Postimees
Copy
Tunnustuse tõi Pärnu linn kui õpikeskkond keskkonnahariduse toetajana Pernova loodusmajas.
Tunnustuse tõi Pärnu linn kui õpikeskkond keskkonnahariduse toetajana Pernova loodusmajas. Foto: Urmas Luik

Kliimaminister Kristen Michal kuulutas välja keskkonnasõbralike haridustegude konkursi “Keskkonnakäpp 2023” võitjad. Pernova hariduskeskus ja Pärnu linn pärjati koostöö keskkonnakäpa tiitliga.

Tunnustuse tõi Pärnu linn kui õpikeskkond keskkonnahariduse toetajana Pernova loodusmajas. Pärnu linn kui õpikeskus ehk PÕK-programm on ülelinnaline huvikoolide, üldhariduskoolide ja linna territooriumil tegutsevate asutuste koostööprogramm, millega lõimitakse formaalset ja mitteformaalset õpet. Regionaalsesse projekti on kaasatud eri koostööpartnereid, kes aitavad kooli õppekava rikastada ja selle sünergia abil on võimalik luua mitmekülgseid õppimisvõimalusi.

Kliimaminister Kristen Michal ütles auhindade üleandmisel, et keskkonnateadlik käitumine ja harjumuste kujundamine saab alguse lapsepõlves.

“Iga noor ja õpetaja, kes teeb sammu keskkonnateadlikkuse suurendamiseks, algatab uue teekonna. Lasteaia ja koolitunni projekti mõju ulatub palju kaugemasse tulevikku, sest muutused ühiskonnas saavad alguse just haridusest. Täname ja tunnustame neid, kes aitavad kujundada meie laste tulevikku,” ütles minister.

Tänavused nomineeritud projektid keskendusid taaskasutusele, koostööle kogukonnaga ja laiemalt keskkonnateadlikkuse suurendamisele. Mitu kooli ja lasteaeda rajasid oma aia või võtsid eesmärgiks jäätmeks muutunud asjadest midagi uut valmistada.

Seekordsed võidutööd kinnitavad, et elurikkuse, kliimamuutuste ja ringmajanduse teemasid võib lasteaias või koolis praktilise õppega juba varakult tutvustada.

Osa projekte võimaldas noortel näpud mulda pista ja käed külge panna, teised aga suunasid käitumist mängulises vormis. Iga keskkonnakäpa tegu aitab tegelikult kaasa meie süsinikujalajälje vähendamisele, kliimamuutuste leevendamisele ja nendega kohanemisele.

Keskkonnakäpa konkursiga tunnustatakse neid toredaid noori, haridusasutusi, õpetajaid ja organisatsioone, kes on panustanud keskkonnahariduse edendamisse, suurendanud keskkonnateadlikkust või andnud oma panuse looduse heaks.

“Keskkonnakäpp 2023” tunnustused:

Rahva lemmik – Harkujärve põhikool

Õppematerjali keskkonnakäpp – MTÜ Mondo ning Diana Tamm ja Mari Jõgiste 

Haridusasutusekeskkonnakäpp – Tallinna Mustakivi lasteaed

Haridusasutuse keskkonnakäpp – Koeru keskkool 

Noorte keskkonnakäpp – Tartu Forseliuse kooli maailmamuutjad

Andmed: keskkonnaministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles