Heinakuus lubavad talupidajad uudistajad õue

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Panga talu perenaine Silva Tamsalu ootab külalisi oma tallu.
Panga talu perenaine Silva Tamsalu ootab külalisi oma tallu. Foto: Kristo Niglas

Heinakuu keskpaigas lubavad talupidajad taas võõrad oma elamist ja tegemisi uudistama ning koduloomaadele pai tegema, üheksandat suve toimuvale avatud talude päevale on kirja andnuid 351, neist veidi üle kümnendiku Pärnumaalt.

Maaelu teadmuskeskuse (METK) kodulehel on ülevaade, kes ja millega tegeleb, sealhulgas kodumaakonna 39 talu ja maaettevõtte kohta. Selle järgi saavad huvilised 15. ja 16. juulil suunda seada ja teada, kas sihtkohas öeldakse neile tere ja pakutakse head-paremat nii laupäeval kui pühapäeval või ühel neist.

Pärnu linna piiresse jäävates külades on avatud 11 talu, Neist Soeva Hoburaua talus peetakse koduloomi ja linde, kelle hulgas Vietnami rippkõhtsead, kitsed, lambad, vutid. Lambaid kasvatava Otsa talu perenaine Õie Killing on kirja andnud, et laupäeval esineb sõutrupp Ruubensi Tüdrukud ja pühapäeval selgub sangpommi parim rebija/tõukaja võistlusel “Otsa talu karikas 2023”. Rannakaluritest huvitujate valikus on näiteks Kapteni talu maalilise merevaatega paigas ja Lindi külas tutvustab oma kalatööstust pereettevõte, keda linlased tunnevad Kalakuningatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles