Kaitseliit tähistab taasiseseisvumise aastapäeva linnalahingu ja perepäevaga

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Militaarõppus Orkaan
Militaarõppus Orkaan Foto: Lilli Tölp

Taasiseseisvumispäeva puhul korraldatakse Pärnus suurõppus ja perepäev.

Laupäevast pühapäevani hõlmab suvepealinna tavapärasest ulatuslikum õppus, kus harjutatakse linna kaitsmist. Põhitegevus toimub sadamaalal, Pikk 18 vanas politseimajas ja Papiniidu silla juures.

Ööl vastu laupäeva stardivad naiskodukaitsjad üleriigilisele side- ja staabi erialavõistlusele. Tegevuspunktid asuvad kogu linnas. Võistkonnad lähevad rajale öösel ja finišeeruvad laupäeva lõunal. Staabiassistendid toimetavad Kaitseliidu õppuste ajal staabis, vahetades infot ja luues olukorrast pilti. Võistlusel pannakse proovile nendegi erialaoskused.

Pühapäeva keskpäeval algab Vallikäärus maakaitsepäev. Tegu on perepäevaga, kus väljapanekute ja töötubadega osalevad riigikaitse ja turvalisusega seotud organisatsioonid ja ametkonnad. Maakaitsepäeva korraldamise eesmärk on tutvustada kohalikele elanikele riigi kaitsevõimet ja anda oskusi ise enda turvalisuse eest seista.

Koos Kaitseliidu, Naiskodukaitse, noorkotkaste ja kodutütardega osalevad üritusel merevägi, liitlased, päästeamet ja pommirühm. Traditsiooniline osa maakaitsepäevast on Kaitseliidu relvade ja masinate näitus. Seekord sõidavad siia liitlasedki ja Vallikäärus on oma alusega kohal ka merevägi.

Muusikat teevad Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon ja kohalik punkrokibänd The Belka.

Maakaitsepäeva korraldab igal aastal üks Kaitseliidu Pärnumaa malevkondadest. Tänavu on järg Pärnu malevkonna käes, mille pealiku Kaido Lülli eestvõttel aasta suurim kohalik avalik üritus teoks saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles