Galerii Kalamehe kvartalis olid kohal sõrmuste isand ja eksootilised kiskjad, hiidlastest rääkimata

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy

Laupäeva ennelõunal kimbutas Pärnu Kalamehe kvartali kümnenda kogukonnapäeva kodukohvikuid, garaažimüüke ja kultuuriprogrammi uudistama tulnuid tihe vihmasadu. Korraldajate õnneks leebus ilmataat ja keskpäevaks klaaris taeva ära.

Pärnus aastaid tuntust kogunud kogukonna ettevõtmine meelitas kohale külalisi kaugemaltki, nii võtsid pika reisi ette meretaguselt Hiiumaalt Ester Tammis ja Toivo Platov. Hiidlased olid vara ärganud ja pool üheksa praamile sõitnud. Sõit tasus ära. Kohtasin neid Kolme Hoovi kohvikus miniatuurses kasvuhoones auravate supitaldrikutega. Paar oli siia vihma eest varjunud. Ester rääkis ausalt ära, et pole kunagi Kalamehe päeval käinud. Õigupoolest polnud ta sellisest Pärnu kandistki kuulnud.

“Hapukapsasupis on ilusad pekitükid sees. Nagu vanasti. Ega hapukapsasuppi saa ilma pekita teha, seda peab ikka kõvasti olema. Maitse on õige,” kiitis Ester, seletades, et mitte igale poole ei sõideta kohale. “​Vahemaad on kauged, vaatame, kuidas võimalik ja tuju on. Seni on olnud väga huvitav.”

Kaaslane Toivo ei salanud, et äratus oli laupäeva hommikul suisa kell seitse. “Tõusime üles ja panime praamile lõikama.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles