Nädalavahetus möödus päästjatele töiselt

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Mailiis Ollino

Nädalavahetus oli Pärnumaa päästjatele töine: tuli aidata hädas kajakat, kustutada põleng ja aidata mitmel korral liikluses.

Laupäeva esimestel minutitel said päästjad väljakutse Saarde valda Leipste külla, kus põles vana laudahoone ja küün. Hoones inimesi ega loomi ei olnud ning päästjad kustutasid põlengu kolme tunniga. Järgmisel päeval tegelesid pritsimehed küünis olnud heina järelkustutusega. Hoone hävis 80 protsendi ulatuses, kahjutule tekkepõhjus ei ole veel teada.

Pühapäeva öösel kell 2.44 teavitati häirekeskust, et Ikla külas on veoauto sooritanud tagasipööret ja sõitnud otsa naftatankurile, mistõttu purunes veoauto 400-liitrine kütusepaak ja kannatada sai ka tankur. Lekkima hakanud kütus voolas maha ja kanalisatsiooni. Kohale saabunud päästjad asetasid paagi alla kogumisbasseini ning takistasid kütuse edasise leviku loodusse. Kohale rutanud pääste keemiahaagis pumpas umbes 1300 liitrit kütust ümber mahutitesse. Mahavalgunud kütus kaeti absorbentainega. Päästetööd lõpetati hommikul kell 6.38.

Veel käisid päästjad pühapäeval Rääma tänava paadisillal aitamas kajakat, kellel oli tamiil ümber keele sõlme mässinud.

Õhtul eemaldasid päästjad Häädemeeste vallas Kabli külas suure teele kukkunud puu. Puu oli sulgenud mõlemad sõidusuunad ja endaga kaasa tõmmanud nii elektriposti kui kaablid. Päästjad puhastasid tee, elektrikud tegelesid juhtmetega ning liiklus taastati poole tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles