Reservväelased koristasid Lindi looduskaisteala servalt prügi

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Reservväelased koristasid prügi, mida leidus Potsepa karjääri lähedal metsa all suures koguses.
Reservväelased koristasid prügi, mida leidus Potsepa karjääri lähedal metsa all suures koguses. Foto: Soontagana malevkond

“Minu arvates ei ole prügi koht metsa all, prügi koht on prügikonteineris ja prügimäel, sinna, kuhu ta kuulub. Aga kui näed metsa all sellist pilti, nagu meie silmasime, siis see ei ole normaalne, et metsaalune on prahti täis loobitud,” ütles Ussisõnade õppusel osalenud reservväelane Andres Soomäe, kes sai Ussisõnade lõpetamisel rivi ees kiita, nagu ka tema kolm kaaslast.

Soontagana malevkonna ussisõnalased avastasid väljaõppealalt Potsepa karjääri lähedalt Lindi looduskaitseala servast jäätmete virna, andsid sellest teada maleva tsiviil-sõjalise koostöö spetsialistile Karmen Vesselovile, kes teavitas Audru osavalda, metskonda ja keskkonnaametit. Pärast seda, kui keskkonnainspektorid neljapäeval kohapeal olukorda oma silmaga vaatamas käisid, tulid kohale Kaitseliidu õppusel osalevad reservväelased ja kogusid reedel ehk siis õppuse lõpetamise päeva hommikul prügi selle äravedamiseks kokku.

“Nelja mehega koristasime. Seal oli ehitusprahti, pappi, kellegi riideid, vana madrats, plast- ja värvitünne, igasugust sodi lihtsalt kraavi visatud. Saime kümme suurt prügikotitäit kokku,” seletas aktsioonis osalenud Soomäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles