Ettevõtted saavad tasuta keelenõu

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Ettevõtted saavad priilt keelenõu.
Ettevõtted saavad priilt keelenõu. Foto: Shutterstock

Eesti keeletoimetajate liit pakub oktoobris ja novembris kuuendat korda võimalust kogeda kampaania “Kutsu keeletoimetaja külla!” käigus, kuidas saab keeletoimetaja aidata kaasa ettevõtete ja asutuste eesmärkide saavutamisele. Kümnele organisatsioonile, kes ei ole varem keeletoimetaja abi kasutanud, toimetatakse üks tekst ja antakse keelenõu.

Iga organisatsioon saab tasuta tellida kuni viie lehekülje pikkuse eestikeelse teksti toimetamise ja kohtuda keeletoimetajaga tunniajaliseks nõustamiseks oma kontoris või veebis.

Eesti keeletoimetajate liidu juhatuse esimehe Helika Mäekivi sõnutsi näevad paljud ettevõtted oma avalike tekstide keelelises lihvimises suurt kasutegurit.

Sõnapilv vigadega lausetest, mis on aastate jooksul keeletoimetaja faili salvestatud.
Sõnapilv vigadega lausetest, mis on aastate jooksul keeletoimetaja faili salvestatud. Foto: Kuvatõmmis

“Kui näiteks koduleht, voldik või toote kasutusjuhend on sõnastatud selgelt ja ladusalt, jätab see asutusest hea mulje ja paneb lugeja tundma, et tema peale on mõeldud,” ütles Mäekivi. “Võib väita, et heakeelsed tekstid suurendavad rahulolevate klientide arvu,” lisas ta.

Kampaania kaudu on juba abi saanud 91 ettevõtetet ja vabaühendust, kelle tagasiside abile on hea. Tagasisideküsitlustest tuli välja, et ametisuhtluses hoolitakse korrektsest kirjakeelest ja usutakse, et keeletoimetajast võib organisatsioonile kasu olla.

Näiteks ühe vallalehe väljaandmisse kaasati kampaaniast saadud hea kogemuse alusel keeletoimetaja.

Helika Mäekivi, ​Eesti keeletoimetajate liit


“Näiteks ühe vallalehe väljaandmisse kaasati kampaaniast saadud hea kogemuse alusel keeletoimetaja,” täpsustas Mäekivi. 

Esimest korda korraldati kampaania 2019. aastal, mil Eestis tähistati eesti keele aastat. Eesti keeletoimetajate liidu tegevliikmeid innustab päevatöö kõrvalt kampaanias osalema soov tutvustada oma eriala. 

Ettevõtmist toetab haridus- ja teadusministeerium. Kampaania täpsed tingimused leiab liidu kodulehelt.

Korrektsed tekstid suurendavad rahulolevate klientide arvu.
Korrektsed tekstid suurendavad rahulolevate klientide arvu. Foto: Unsplash
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles