Heinapallide suurpõlengu kohal hõljub endiselt saladusloor

Pärnu Postimees
Copy
Üle-eelmisel nädalal hävis Hälvati külas põlengus umbes 1500 heinapalli.
Üle-eelmisel nädalal hävis Hälvati külas põlengus umbes 1500 heinapalli. Foto: Lääne päästekeskus

Lääneranna vallas Hälvati külas osaühingule Beefland kuuluvas laudakompleksis kaks nädalat tagasi toimunud suur heinapallide põleng võis alguse saada juba eelmisel õhtul, mitte öösel, kui märgati, et kogu 30 meetri pikkune ja 15 meetri laiune heinapallihunnik, millesse oli kuhjatud ligemale 1500 rulli, oli lausleekides.

Niisuguse järelduse on teinud ettevõtte omanik Mika Pieti talle saadetud vihjete põhjal, ent täit kindlust tal selle kohta ei ole. Nagu ka süütamiskahtluse kohta, mis on siiski endiselt üks peamisi versioone põlengu tekkepõhjusena, kuid lõplikult välistada ei saa isesüttimistki.

Pieti rääkis, et pärast palvet jagada talle pealtnägijate ja teadjate vihjeid, mis võiks olla abiks tulekahju tekkepõhjuste väljaselgitamiseks, on temani jõudnud jutud, et heinapallid võisid põleda juba pühapäeva õhtul. Nimelt olevat möödasõitjad märganud samas kohas tuld, mida peeti lõkkeks.

Pieti jutu järgi oli ta ise heinapallide kõrval töökohas pühapäeval kella 16ni ega täheldanud lahkudes heinahunniku juures midagi kahtlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles