Pärnumaal on elektrita ligi 2000 majapidamist, rikete kõrvaldamine on raskendatud

Pärnu Postimees
Copy
Pühapäeva hommikul on Pärnumaal elektrita ligi 2000 majapidamist.
Pühapäeva hommikul on Pärnumaal elektrita ligi 2000 majapidamist. Foto: Kuvatõmmis/Elektrilevi

Elektrilevi rakenduse MARU katkestuste kaardilt nähtub, et kõige rohkem on Pärnumaal elektrikatkestusi Lääneranna vallas.

Laupäeva õhtust on elektrita kogu Kihnu saar. Kihnu vallavanema Egon Vohu sõnutsi on Elektrilevi lubanud tulla homme hommikul rikkeid kõrvaldama. Küsimärgi all on veel aga see, kas Kihnu Veeteed lubavad parvlaevale üle viie tonni kaaluvaid sõidukeid. "Loodame, et tulevad vastu, kuus tundi veel oodata on pikk aeg (vallavanem peab silmas laeva väljumise intervalli, A.A).

Täiel võimsusel on pandud tööle saare generaatorid ning tervisekeskus, rahvamaja ja kool on elektriga varustatud. Koolilapsi oodatakse homme kooli.

Torm, mille vaibumist ka täna veel ei lubata, on murdnud palju puid ja oksi, mis on tekitanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle Eesti. Elektrita on praeguse seisuga üle 34 000 majapidamise.

Katkestuste likvideerimisega on Elektrilevi teatel rakkes üle 60 brigaadi. "Oleme suurendatud jõududega tööl kahes vahetuses, et võimalikult kiiresti lahendada rikkeid ja taastada elektrivarustus. Kuna tormituuled jätkuvad veel tänagi, siis näeme, et rikkeid tuleb veel juurde," lausus Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm. "Kahjuks on rikete lahendamine nii tugevate tuultega raskendatud, kuna see on eluohtlik ja ohutus on kõige olulisem. Paneme ka inimestele südamele kõiki hoiatusi järgida ning ohtliku ilmaga püsida kodus.”

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Päästeameti soovitused elektrikatkestuse korral: 

  • teavitage elektriettevõtteid
  • kasutage valgusallikana pigem patareidel töötavat taskulampi, mitte küünlaid
  • jälgige infokanaleid prognooside ja käitumisjuhiste saamiseks, abiks on patareidega raadio või autoraadio.
Andmed: päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles