Heitlike ilmaolude tõttu anti kogu Eestile hoiatus

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Järgmise nädala esimene pool toob lund ja lörtsi.
Järgmise nädala esimene pool toob lund ja lörtsi. Foto: Kristjan Teedema

Keskkonnaagentuur annab teada, et eelolev nädalavahetus tõotab tulla sademerohke. Temperatuur langeb alla nulli ja teeolud muutuvad jäiseks. Suverehvidega liiklejatel soovitatakse jälgida tee- ja ilmaolusid ning vajadusel ajastada oma sõidud pealelõunasele ajale.

Jäite ja libedaohu tõttu anti kõigile Eesti maakondadele esimese taseme ilmahoiatus. Ilm võib teatud olukordades olla ohtlik ja liiklejatel tuleb arvestada, et libedaoht on suur kogu eeloleval nädalavahetusel.

Täna õhtul ja eeloleval ööl sajab Eesti idapoolses osas nõrka lund. Puhub ida- ja kirdetuul 3–9, rannikul puhanguti kuni 13 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on päeval –1 kuni +3, öösel –5 kuni 0 kraadi.

Laupäeva hommikul ja ennelõunal sajab mitmel pool Eestis lund ja lörtsi, rannikul ja saartel ka vihma. Puhub põhjakaare tuul 2–8, rannikul põhja- ja kirdetuul puhanguti kuni 13 meetrit sekundis, pärastlõunal tuul järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on –1 kuni +4, öösel –3 kuni 1 kraad.

Pühapäeval on taas pilves selgimistega ilm. Kohati sajab lörtsi ja vihma. Puhub muutliku suunaga tuul 2–6 meetrit sekundis, pärastlõunal pöördub tuul kagusse ja tugevneb õhtul 5–12 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi.

Keskkonnaagentuur andis libedahoiatuse.
Keskkonnaagentuur andis libedahoiatuse. Foto: Kuvatõmmis Ilmateenistus.ee


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles