Algavad koolitused aitavad tõsta ettevõtete digivõimekust

PP
Copy
Valikus on infoturbejuhi koolitus, ettevõtte digipöörde toetamise koolitus ja noorem tarkvaraarendaja ümberõpe.
Valikus on infoturbejuhi koolitus, ettevõtte digipöörde toetamise koolitus ja noorem tarkvaraarendaja ümberõpe. Foto: Shutterstock

Kolme aasta jooksul saab võimaluse tasuta info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonna täienduskoolitustel või ümberõppes osaleda vähemalt 2000 inimest. 

Koolitusi pakuvad euroraha toel haridus- ja noorteamet ning haridus- ja teadusministeerium IT akadeemia programmi käigus.

Programmijuht Signe Ambre sõnul on koolitused olulised infotehnoloogia suuremaks kasutuselevõtuks, et ettevõtted saavutaks oma eesmärke. "Meil on tugev IT-sektor ja inimestel tunnetus, et kasutame infotehnoloogiat palju, kuid väike- ja keskmiste ettevõtetel on tehnoloogia rakendamisel veel palju potentsiaali. Seetõttu soovime koolitustega tõsta praktilisi valdkondlikke IKT-oskuseid ja koolituste arendamisel paneme suurt rõhku teadmiste kiirele rakendatavusele," selgitas Ambre.

Sõltumata ettevõtte suurusest on oluline, et info ja andmed oleksid turvaliselt hoitud. Nii alustatakse esimesena infoturbejuhtide täienduskoolitusega, mida korraldab Tallinna tehnikaülikool. Infoturbejuhtide koolituse juhtivlektori Klaid Mägi jutu järgi ei kuulu infoturbejuhtide õppekava seni ühtegi koolitusprogrammi. "Kasvavatest küberrünnetest ja -ohtudest lähtuvalt suureneb vajadus info- ja küberturbe ekspertide järele iga päev," lisas ta. Võimaluse omandada infoturbejuhi oskusi ja teadmisi saavad 200 inimest. Eelregistreerimine kestab kuni 24. novembrini.

Peatselt algab registreerimine ka väike- ja keskmiste ettevõtete juhtimismeeskondadele mõeldud digipöördekoolitusele, mis muu hulgas annab ülevaate uutest tehnoloogilistest võimalustest ja praktilised oskused digilahenduste kasutuselevõtuks. Nooremtarkvaraarendaja ümberõppe koolitusele saavad kandideerida inimesed, kes soovivad teha karjääripööret, asumaks tööle IT valdkonnas.

"Esimesed koolitused algavad küll järgmise aasta alguses, kuid palume huvilistel endast märku anda juba praegu," julgustas Ambre.

Koolituste kohta leiab lisainfot haridus- ja noorteameti kodulehelt. Sealsamas saab ennast ka huviliseks märkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles