Lastele ohtlik teelõik saab pooliku lahenduse (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kõnealuse jupi muudab eriti ohtlikuks see, et kõnniteed eraldab kitsast sõiduteest vaid asfaldile joonistatud pidevjoon, samal ajal on sõidutee nii kitsas, et kui Pitsalu liivakarjäärist ehitusmaterjali vedav kallur teise sõidukiga kohakuti satub, ei mahu masinad ära.
Kõnealuse jupi muudab eriti ohtlikuks see, et kõnniteed eraldab kitsast sõiduteest vaid asfaldile joonistatud pidevjoon, samal ajal on sõidutee nii kitsas, et kui Pitsalu liivakarjäärist ehitusmaterjali vedav kallur teise sõidukiga kohakuti satub, ei mahu masinad ära. Foto: Urmas Luik

Hommikuti Pärnu-Jaagupis bussijaamast kooli sammuvad koolijütsid liiguvad poolpimedas kõrvuti suurte kruusaautodega, mis karjäärist ehitusmaterjali veavad, ent tee omanik transpordiamet nõustus mitmest ettepanekust olukorda parandada kiiresti täitma vaid ühe.

Umbkaudu 100meetrine lõik Pärnu-Jaagupis Kalli maanteel, mida mööda lapsed hommikuti kooli vantsivad, on kehvalt valgustatud ja kitsas nagu asulate teed paiguti ikka. Kõnealuse jupi muudab eriti ohtlikuks see, et kõnniteed eraldab kitsast sõiduteest vaid asfaldile joonistatud pidevjoon, samal ajal on sõidutee nii kitsas, et kui Pitsalu liivakarjäärist ehitusmaterjali vedav kallur teise sõidukiga kohakuti satub, ei mahu masinad ära. Kõnnitee on osalt ka nii porine, et ainult sõidutee veeres kõndida saabki, peale selle ulatub sinna kuusehekk.

Paraku on Põhja-Pärnumaa vald saanud ettepanekutele, kuidas kõnealuses kohas turvalisust parandada, transpordiametilt vaid eitavaid vastuseid, sest kahe lähiaasta jooksul ametil uuendusteks raha pole. Vald pani ette eraldada jalakäijate tee autode omast, panna ülekäiguraja märk plinkima ja liigutada ülekäigukoht pisut eemale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles