Pildid Selgusid Kaitseliidu aasta tegijad

Pärnu Postimees
Copy
Kaitseliit tunnustas Pärnus aasta parimaid.
Kaitseliit tunnustas Pärnus aasta parimaid. Foto: Karmen Vesselov

Kaitseliidu Pärnumaa malev tähistas täna 105. aastapäeva aktusega, kus tunnustati nii kaitseliitlasi kui ka neid, kes organisatsiooni ei kuulu, kuid on toetanud riigikaitset muul moel.

Päeva oodatuim osa oli aasta silmapaistvaimate väljakuulutamine. 2023. aasta Pärnumaa parimaks kaitseliitlaseks valiti Pirko Palu, kes on andnud suure panuse vabatahtliku instruktorina ning olnud Pärnu linnakaitsjate eestvedaja ja mentor. Ka tänasel vastuvõtul käis seersant Palu õppuse lõunapausi ajal ja jätkas pärastlõunal vabatahtlike juhendamist harjutusväljal.

Aasta kaitseliitlane Pirko Palu.
Aasta kaitseliitlane Pirko Palu. Foto: Vadim Vlassov

Pärnumaa aasta naiskodukaitsjaks ja kodutütarde aasta noortejuhiks valiti seekord sama inimene – Airin Laasma. Laasma on Vändra naiskodukaitsjate eestvedaja ja vabatahtlik noortejuht. Vaatamata suurele vastutusele kahes organisatsioonis suudab ta mõlemat Vändra kogukonnale olulist üksust tublisti eest vedada.

Pärnumaa aasta naiskodukaitsja ja kodutütarde aasta noortejuht Airin Laasma.
Pärnumaa aasta naiskodukaitsja ja kodutütarde aasta noortejuht Airin Laasma. Foto: Vadim Vlassov

Pärnumaa Noorte Kotkaste aasta noortejuhi tiitli pälvis Anneli Pesti, kes toimetab Saarde kodutütardega. Aasta noorkotkaks valiti Rasmus Lõsjuk ja aasta kodutütreks Hanna-Mirell Sinivee. Mõlemad noored on aktiivsed võistlustel ja esindusüritustel ning suurepärased kaaslased ja eestvedajad.

Pärnumaa Noorte Kotkaste aasta noortejuht Anneli Pesti.
Pärnumaa Noorte Kotkaste aasta noortejuht Anneli Pesti. Foto: Vadim Vlassov

Peale selle tunnustati hulka kaitseliitlasi Kaitseliidu, Pärnumaa maleva ja kaitseministri ergutustega. Erilised tänusõnad läksid aga ettevõtjatest ja omavalitsustest koostööpartneritele, kes andsid oma panuse tänavuste suurte õppuste korraldamisse.

Kaitseliit loodi 11. novembril 1918. 

Aasta kodutütar Hanna-Mirell Sinivee
Aasta kodutütar Hanna-Mirell Sinivee Foto: Vadim Vlassov

Aasta noorkotkas Rasmus Lõsjuk.
Aasta noorkotkas Rasmus Lõsjuk. Foto: Vadim Vlassov
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles