Galerii Pärnus maandus Hispaania odavlennufirma kirjadega Airbus

Copy

Pärnu lennujaamas maandus täna ennelõunal Hispaania odavlennufirma Volotea Airbus A320, mis jääb suvepealinna õhuvärava angaari talvituma, et võtta siit kevadel suund Lõuna-Euroopasse tavapärastele liinilendudele.

“Väga eeskujulik maandumine,” hindas Pärnu lennujaama käitusjuht Erki Teemägi 37 meetri pikkuse ja 34 meetri laiuse teraslinnu umbes kilomeetripikkust pidurdusteekonda. “Lennuki lähedal olnud abiliste sõnutsi oli natuke pidurite lõhna tunda, aga ju tahtis kapten enne ruleerimisraja otsa pidama saada, et mitte maandumisrajal tagasi pöörata.”

Teemägi jutu järgi on Pärnu lennuvälja maandumisrada kahe kilomeetri pikkune ja nii suurele lennukile võiks see ideaalis paarsada meetrit pikem olla, aga kui piloot on kindlakäeline, lennuk lastita ja vähese kütusega, pole veidi lühem maandumine probleem. Niisugune lennuk maandus käitlusjuhi jutu järgi viimati siinsel lennuväljal enne selle rekonstrueerimist kümmekond aastat tagasi. Soomest siia spaaturiste toovatel tellimuslendudel on kasutusel väiksemad teraslinnud.

Volotea-kirjadega lennumasin ei toonud Pärnusse ühtegi reisijat, kuid selle suvepealinnas maandumine on lennukitele hooldus- ja remonditeenuseid pakkuva Magnetic Groupi operatiivjuhi Jan Kotka sõnutsi märgilise tähendusega sündmus. Nimelt on see esimene kord, kui üleilmne lennundusettevõte võtab ette Tallinna angaaridele alternatiivina hooldusprojekti Pärnu lennujaamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles