Ilmahoiatus Liiklejad, varuge aega ja vähendage sõidukiirust

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Laupäev tuleb jäine ja teed muutuvad libedaks.
Laupäev tuleb jäine ja teed muutuvad libedaks. Foto: Madis Veltman

Keskkonnaagentuur andis välja üle-eestilise ilmahoiatuse, kuna pärastlõunal jõuab saartele vihmasadu, mis üle mandri ida suunas laieneb. Õhtul tuleb ida pool ka lörtsi, sekka ka jäävihma.

Eestis levib soe ja niiske õhumass saartelt üle mandri itta ning õhutemperatuur tõuseb kõikjal üle nulli. Transpordiamet hoiatab, et teepinnad on mitmel pool esialgu miinuses ja soojenevad aeglasemalt, mistõttu märjad teepinnad jäätuvad ja tekib suur libeduse oht. Eriti libedaks võivad muutuda lumised kõrvalteed.

Liiklejatel tuleb arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet.
Liiklejatel tuleb arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Foto: Ilmateenistus.ee

Täna õhtul tõuseb tormituul puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 21 meetrini sekundis, mis toob endaga kaasa sulalumest raskete puude ja okste langemise teedele. Pärast keskööd pöördub saartelt alates loodesse.

Laupäeval hakkab mitmel pool Eestis vihma sadama.
Laupäeval hakkab mitmel pool Eestis vihma sadama. Foto: Marko Saarm

Esimese taseme hoiatus viitab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Elanikel, kelle tegevust ilmastik mõjutab, tuleb sellega arvestada. Liiklejatel tuleb valida teeoludele vastav sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles