Linnavalitsus peatas ehitustöö luksuslikul arendusel, sest kahtlustab vassimist (8)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Novembri lõpus käisid Vanasadama kvartalis ehitustööd, kuigi linnavalitsus oli teinud ettekirjutuse-hoiatuse peatada kogu ehitustegevus.
Novembri lõpus käisid Vanasadama kvartalis ehitustööd, kuigi linnavalitsus oli teinud ettekirjutuse-hoiatuse peatada kogu ehitustegevus. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu ühte eksklusiivsemasse asukohta, jõe kaldale kesklinna kai äärde kerkib kvartal kolme korrusmajaga, mille korterite ja äripindade müük juba käib. Osa neist on omanikugi leidnud, valmimistähtajaks tuleva aasta suvi. Ent ühtäkki peatas Pärnu linnavalitsus objektil ehitustegevuse, kuna kahtlustab, et ehitatakse hoopis teisiti kui algul kokku lepitud.

Uute majade esimesele korrusele peaks tulema äri- ja teeninduspinnad, kõrgemale peamiselt korterid ja büroopinnad. Parkimine on viidud maa alla. Jõe äär kujuneks selles kandis aktiivseks ja elavaks kesklinna osaks, sest majade ümbrusest tuleb kõigile avatud linnaruum, kus hoonete esimesel korrusel asuvad teenindus- ja söögikohad, galeriid, poed ja muud avalikud ärid.

Ent suvel esitas arendajad Vanasadama Arenduse OÜ Pärnu linnavalitsusele uue ehitusloa taotluse, mis pöörab eelkirjeldatud plaanid pea peale. Uue projekti järgi peaks osa esimese korruse äripindade asemele tulema külaliskorterid. Parkimiskohtade arvu maja all on tunduvalt vähendatud ja masinad suunatud parkima avalikesse parklatesse.

Uuest ehitusloa taotlusest ajendatuna kontrollisid Pärnu linnavalitsuse ehitusjärelevalve insenerid oktoobri alguses kohapeal ehitustegevust ja siis tekkiski aimdus, et tööd ei käi sugugi välja antud ehitusloa järgi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles