Kaasava eelarve toel kerkib Pärnu randa ronimissein

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu kaasava eelarve konkursil teenis esikoha randa kavandatav ronimissein. Foto on illustreeriv.
Pärnu kaasava eelarve konkursil teenis esikoha randa kavandatav ronimissein. Foto on illustreeriv. Foto: MtÜ Ronimaa

Kogu detsembri kestnud Pärnu 2023. aasta kaasava eelarve rahvahääletusel käis esikoha ja 50 000 euro nimel võitlus viimaste tundideni. Kui reede õhtul, mil avaldati viimane vahekokkuvõte, juhtis 19 häälega Vana-Pärnusse padeliväljaku rajamise idee, siis viimasel hetkel rebis ette randa välironimisseina püstipaneku plaan, edestades peamist konkurenti lõpuks 28 häälega.

Kui hääled olid kokku loetud, oli ronimisseinal 638 pärnaka toetus, pedeliväljaku rajamise poolt hääletas 610 suvepealinlast.

Võiduidee projekti esitanud mittetulundusühingu Ronimaa tiimi liikme Mari Maisla sõnutsi käis kahe enim hääli saanud idee pooldajate vahel kõva lahing someski, kus mõlema mõtte toetajad nädalavahetusel kõvasti pingutasid ja oma plaani reklaamisid.

“Mõlema projekti eestvedajad promosid oma ideed sotsiaalmeedias tõesti kõvasti, aga võidu aitas tuua ilmselt ronimishuviliste kogukond, kes viimastel päevadel sõna levitas ja sõpru-tuttavaid hääletama kutsus,” arvas Maisla.

Maisla sõnade kohaselt on aktiivseid ronimishuvilisi, kes igal nädalal Märjamaal või Tallinnas harjutamas käivad, suvepealinnas mõnikümmend. “Harrastajaid oleks ilmselt rohkemgi, aga kõigil pole võimalik nii kaugele trenni sõita,” lausus ta.

Seetõttu ongi Ronimaa plaanides Pärnussegi ronimiskeskuse rajamine, mis Maisla jutu järgi võiks avada uksed sügisel.

“Kui selgus, et välironimisseina ideed saab esitada kaasava eelarve konkursile, mõtlesime, et oleks väga vinge, kui Pärnus oleks koht, kus seda ala saaks tasuta harrastada,” ütles Maisla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles