Rannahoone remondikava suhtes lepiti kokku

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu linnavalitsuses kohtusid rannahoone valdaja Transcomi, riigi muinsuskaitse ja linna esindajad, et leppida kokku Pärnu ranna rajooni ühe kuulsama maja talvekahjustuste ulatuse hindamise ja hoone kiire kordategemise suhtes.

Kohtumisest võtsid osa rannahoone hoonestusõiguse omandanud AS Transcomi esindaja Kaido Groos, Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel koos osakonna peaspetsialistide Maire Niguli, Liina Hanseni ja Karin Pärmanniga ning Nele Rent riigi muinsuskaitseametist.

Pärnu linnavalitsuse ehitusjärelevalveteenistus tuvastas rannahoone merepoolse fassaadi teise korruse raudbetoonist rõdupostide nähtava murenemise ja raudarmatuuri tugeva roostekahjustuse 12. märtsil, kui linnavalitsusse ja ajalehele olid kahjustustest teatanud EKE Projekti ehituspetsialistid Arvo Lensment ja Jüri Sepp. Pärnu Postimees kirjeldas olukorda 14. märtsil artiklis “Talv murdis tühjana seisva rannahoone tugiposte”.

“Linnavalitsus soovib, et kiiresti tellitaks ehitustehniline ekspertiis, mis selgitaks kahjustuste tekkepõhjuse ning esitaks ettepanekud olukorra likvideerimiseks,” teatas linnavalitsuse avalike suhete juht Maria Murakas-Ollo.

Nõupidamisel Transcomi esindajaga lepiti Murakas-Ollo kinnitust mööda kokku, et eesmärgiks seatakse hoone merepoolse fassaadi korrastamine 15. maiks. “Selleks ajaks peavad olema heakorratööd Pärnu rannas lõpetatud ja linnavalitsuse soov on, et 15. maiks on rannahoone merepoolsel fassaadil korrastatud välimus,” ütles ta. Murakas-Ollo edastas, et juba 16. aprilliks peab olema laual hoone ehitustehniline ekspertiis.

“Ekspertiisi tellib AS Tanscom ehitusinsenerilt, kellel on ette näidata kaitsealuste ehitiste ekspertiisi tegemise luba, mille on väljastanud riigi muinsuskaitseamet,” märkis Murakas-Ollo.

Pärnu linnavalitsuse muinsuskaitse peaspetsialist Liina Hansen lisas, et 16. aprilliks esitab Transcom küll ehitustehnilise ekspertiisi, kuid “selle tulemustest sõltuvad kavandatavate tööde maht ja kestus”. “Kuigi soov on rannahoonele anda korrastatud välimus 15. maiks, võib kahjustuste ulatusest tulenevalt tööde kestus pikeneda,” sõnas Hansen.

Ranna puiestee 3 asuv rannahoone on Pärnu linna omandis, kuid linnavalitsus on majale 1997. aastal seadnud 2041. aastani kehtiva hoonestusõiguse AS Transcom Vara kasuks. Hoone on ülemaailmselt tunnustatud arhitektuurimälestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles