Hoiatus Kui Põhja-Eestis on maa valge, siis Pärnumaal on oodata «vaid» libedust

Pärnu Postimees
Copy
Libedaga väldi sileda tallaga jalanõusid, eelista sügava ja kareda tallamustriga jalatseid.
Libedaga väldi sileda tallaga jalanõusid, eelista sügava ja kareda tallamustriga jalatseid. Foto: Eero Vabamägi

Keskkonnaagentuuri ilmateenistus andis täna pärastlõunaks välja esimese astme ilmahoiatuse. Sünoptikud hoiatavad, et teed lähevad libedaks, riigi põhjaosas aga sajab nii lund kui lörtsi.

Kui Pärnumaad ootab pärastlõunal õhutemperatuuri langemine alla nulli ja valitseb jäiteoht, siis näiteks Läänemaale lubatakse ka tugevamat tuult, mis iiliti võib rannikul puhuda kuni 21, Põhja-Eestis kuni 23 meetrit sekundis. Läänemere põhjaosas seevastu on oodata põhja- ja kirdetuule iile koguni kuni 26 meetrit sekundis, samal ajal Liivi lahe põhjaosas ennustatakse tuulepuhangute kiiruseks 18 meetrit sekundis. 

Lääne-Eesti saartel sajab lund ja lörtsi, Põhja-Eestis kimbutab saju kõrval tuisk. Umbkaudne sajuhulk lume ja lörtsina on Põhja-Eestis kuni 7 sentimeetrit. Sadu levib edasi lõuna-kagu suunas.

Nädala alguses on Pärnus oodata pilves ilma, päevane temperatuur püsib 4–6 kraadi.

Ööl vastu esmaspäeva on oodata kuni 3 külmakraadi, järgnevatel öödel öökülma ohtu ei ole.

Pühapäeva lõuna paiku värskendatud ilmahoiatused kehtivad kogu riigis.
Pühapäeva lõuna paiku värskendatud ilmahoiatused kehtivad kogu riigis. Foto: Ilmateenistuse Kuva

Sünoptik Kairo Kiitsak hoiatab somes, et mudelarvutused näitavad tänaseks enim lund Põhja- ja Kirde-Eestisse. «Maksimumkogused jäävad praegustes mudeljooksudes 7 ja 15 sentimeetri vahele, aga need muutuvad uute arvutustega pidevalt,» täpsustab sünoptik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles