Salaküttimise juhtumi valguses Kui usaldusväärsed on Pärnumaa suurkiskjate seireandmed?

Annika Auväärt
Copy
Jahimeestelt tulevad vaatlusandmed ei ole ainuke info, mille põhjal asurkonnas toimuvat hinnatakse, vaid keskkonnaagentuur kogub seireinfot ka ise otse loodusest. Pilt on illustratiivne. 
Jahimeestelt tulevad vaatlusandmed ei ole ainuke info, mille põhjal asurkonnas toimuvat hinnatakse, vaid keskkonnaagentuur kogub seireinfot ka ise otse loodusest. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Mitmele siinsele jahimehele on esitatud tõsine kahtlustus salaküttimises, praeguste andmete järgi kahtlustatakse ka Pärnumaa jahimeeste liidu juhi Eero Nõmme seotust. Säärane juhtum paneb mõtlema, kas kahtluse alla võib seada Pärnumaa suurkiskjate kohta käivad seireandmedki? Ulukiseiret korraldab Eestis keskkonnaagentuur, aga suur osa vaatlusandmeid tuleb jahimeestelt.

Mullu augustis avaldatud ulukiseireandmed näitavad, et ilveste arvukus on taastuma hakanud: kogu Eestis loendati 2022. aasta sügiseks 86 poegadega emailvest. Pärnumaal 14 metskassi pesakonda. Seda on rohkem kui üheski teises maakonnas. Kutsikatega hundikarju elutses Pärnumaal kaheksa, kogu Eestis 33. Aruandes tuuakse ka esile, et laanepeni arvukus on soovitust kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles