Hoiatus Kaitseliitlased hakkavad prantslaste vastu “sõdima”

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Kaitseliidu kaitsjatel tuleb rinda pista Mõisaküla poolt lähenevate prantslastest “vaenlastega”.
Kaitseliidu kaitsjatel tuleb rinda pista Mõisaküla poolt lähenevate prantslastest “vaenlastega”. Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetusel toimub Lõuna-Pärnumaal Kaitseliidu Pärnu malevkonna ja Prantsuse kergjalaväe kompanii suur koostööõppus, kus tuleb ette püssilaskmistki.

Reedest pühapäevani toimub Saarde vallas Jäärja, Kalita, Leipste ja Veelikse külades Kaitseliidu Pärnumaa maleva õppus, mis ulatub ka Viljandimaale Mulgi valla maadele.

Väljaõppealadel kasutatakse paukmoona ja imitatsioonivahendeid. Kaitseliidu teavituse ja tsiviil-sõjalise koostöö spetsialist Karmen Vesselov avaldas, et õppusest võtab osa sadakond inimest, kellest osa kuulub Prantsuse kergjalaväe kompanii ridadesse. “Nad on meiega harjutamas juunikuuni. Seekord on prantslased vastased, keda meie üksused püüavad kinni pidada,” selgitas Vesselov ja lisas, et paugutamist on vähe, ent liikumist seevastu palju. “Tegevus toimub päevasel ajal peamiselt Mõisaküla ja Jäärja vahel,” täpsustas Kaitseliidu esindaja ja palus piirkonna elanikelt mõistvat suhtumist.

Prantsusmaa sõjaväelased on NATO lahingugrupis Eestis alates 2017. aastast. 27. mäejalaväebrigaadi 13. pataljoni kompanii saabus Eestisse veebruari lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles