Aastaid vabatahtlikult prügi koristanu ramm raugeb (1)

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Loo autor ja Pärnu Postimehe toimetuses töövarjuks olnud Audru kooli õpetaja Pille Raudla-Loode (paremal) korjasid Pärnu jahisadama lähistelt jõe äärest kahe peale kümne minuti jooksul kokku poolteist kotitäit plastirämpsu.
Loo autor ja Pärnu Postimehe toimetuses töövarjuks olnud Audru kooli õpetaja Pille Raudla-Loode (paremal) korjasid Pärnu jahisadama lähistelt jõe äärest kahe peale kümne minuti jooksul kokku poolteist kotitäit plastirämpsu. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu ühes populaarsemas jalutuskohas, jahisadamast mere poole vedeleb jõe vasakkaldal nii palju prügi, et kümne minuti jooksul korjas üks inimene veepiirilt seda kotitäie. Põhiliselt leiab sealt kilet ja penoplasti.

Vastaskaldal pump track‘i lähistel on prahti vähem ja seal leiduvad esemed mõnevõrra erinevad. Valdavalt jäävad silma alkoholipudelid, penoplast, toidukarbid, aga ka kalapüügi elussööda tops.

Juba aastaid Pärnus vabatahtlikult prügi koristanud ja ka teisi kaasa tõmmanud Raimo Pulli eesmärk oli oma tegevusega vastu vaielda neile, kes üritasid talle selgeks teha, et seda kõike ei ole mõtet koristada. Ta tahtis näha, mis saab, kui sodi kolm-neli aastat järjest koristada. "Kui kaks aastat koristasime, siis kolmandal oli juba vähem. Neljas aasta, eelmine aasta oli põhimõtteliselt niimoodi, et prügi oli, aga seda ei tulnud enam viiekilomeetrise lõigu peale tonn, sai paarsada kilo," võttis ta eksperimendi tulemuse kokku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles