Täna ja homme toimuvad kevadised toidukogumispäevad

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Toidupank on abivajajatele toitu jaganud 2010. aastast.
Toidupank on abivajajatele toitu jaganud 2010. aastast. Foto: Pärnu Postimees

Pärnus saavad inimesed toidupanga korraldatud kogumispäevadel annetusi teha kuues kaupluses, kogu Eestis aga 81 kohas.

Iga nädal aitab toidupank Eestis keskmiselt 20 000 inimest, kellest ligemale 8000 on lapsed. Pärnumaal vajas möödunud aastal toiduabi nädalas umbes 1200 hädasolijat. Põhiliselt koosneb toidupanga jagatav toiduabi päästetud söögikraamist, kuid abikomplektis on ka pika säilivusajaga toiduaineid, mida kogutakse kaks korda aastas toidukogumispäevadel.

Annetusena on oodatud kaua säiliv toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal, samuti moosid, mahlad, pähklid, rosinad ja tervislikud maiustused.

Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn kutsub häid kauplusekülastajaid üles lisama oma ostukorvi mõne toote, mis võiks puudust kannatavatele inimestele rõõmu valmistada. Ja kui keegi ei tea, mida annetada, siis tema sõnutsi sobib alati näiteks pakk putru või pudel õli.

Poed, kus on võimalik abivajajate tarvis toiduaineid annetada, on Pärnus Kaubamajaka Hyper Rimi, Pärnu Maxima XXX, Mai, Suurejõe ja Ülejõe Selver, Maksimarket.

Nüüdsed toidukogumispäevad toimuvad juba 37. korda. Eelmistel aktsioonidel on Eesti peale kogutud ligimale 800 000 kilo toitu. Viimati aitasid annetajad Pärnus toidupanka 3,6 tonni toidukraamiga detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles