Pärnus annetati üle kahe tonni toitu

Copy
Tooterühmadest annetati kõige enam kuivaineid.
Tooterühmadest annetati kõige enam kuivaineid. Foto: Urmas Luik

Möödunud nädalavahetusel, 12. ja 13. aprillil toidupanga kevadistel kogumispäevadel annetasid inimesed kõikjal Eestis 30,1 tonni söögikraami puudusekannatajatele. Pärnu toidupangale laekus üle kahe tonni toitu. 

Kõige suurem kogus söögipoolist annetati Tallinnas ja Harjumaal: 18 poes kokku üle 12 tonni toitu, Tartus ja Pärnus annetasid head inimesed vastavalt üle nelja ja kahe tonni. “Tulemus on suurepärane, eriti kui arvestada praegust olukorda. Tänu toidukogumispäevadel tehtud annetustele saame aidata paljusid abivajajaid,” märkis Eesti toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Tooterühmadest annetati kõige enam kuivaineid: jahu, pudrumaterjali, makarone, riisi; teisel kohal olid eri purgitoidud ja konservid, mida toidupangal ka enim nappis. “Lisame kauplustest päästetud toidule neidsamu annetatud tooteid, et saaksime abivajajatele pakkuda mitmekesisemat ja toitvamat toidupakki,” lisas Boerefijn.

Toidupank korraldas kogumispäevi 37. korda. Kogumispäevadel osales 81 jaekauplust, kus kahe päeva jooksul andis oma panuse üle 1200 vabatahtliku. Ettevõtmises lõi kaasa osa Rimi, Prisma, Selveri, Coopi ja Maxima toidupoode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles