Kabli areneb sinilipu rannaks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabli rand.
Kabli rand. Foto: Henn Soodla

Piiriäärne Häädemeeste vald osaleb Eesti-Läti projektis “Sinilipu poole Balti mere randadel”, mille eesmärk on avalike randade väljakujundamine ja veeohutus.


Projekti on kaasatud Audru vald, lõunanaabritest aga Carnikava ja Lielupe vald, Jurmala, Salacgriva ja Saulkra linn kui projekti juhtpartner.



“Suvel alustame Kabli ranna-ala väljaarendamisega, rand saab teenindushoone ja vetelpäästetorni, kavas on rajada promenaad, teed ja rajad, lõkke- ja piknikukohad, asfaltida parkimisplats,” loetleb projekti koordinaator Eveli Loorents.



Kavandatud töödega saab Liivi lahe äärne paik avaliku ranna staatuse ning edaspidi võib taotleda rahvusvahelist tuntust sinilipu nõuetele vastava supelrannana.



Esimene ühisettevõtmine on kevadel puhastustalgud Kabli rannas, Häädemeeste vallavalitsus on aga projekti raames välja kuulutanud kandidaatide leidmise kahe vetelpäästja väljaõpetamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles