Järelvaadatav Kus leiavad Pärnu linnavolikogu saalis oma koha EKREst lahkunud “aknaalused”?

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linna esinduskogu tuleb enne suvepuhkust kokku Estonia spaahotelli konverentsisaalis. 
Pärnu linna esinduskogu tuleb enne suvepuhkust kokku Estonia spaahotelli konverentsisaalis. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu istungil selgus, et valimised võitnud EKRE fraktsiooni ei saa kõigi liikmete nõusolekuta kedagi fraktsiooni koosseisust välja arvata.

Suurem arutelu rullus lahti selle üle, kas linnavalitsusele peaks andma loa leida hankega transpordi pakkuja ühenduseks Manija saarega.  

Volikogu päevakorras oli linna mulluse majandusaasta aruande kinnitamine, tänavuse esimese lisaeelarve esimene lugemine ja Tammsaare kooli põhimääruse muutmine.

Volinikud otsustasid ka 357 ruutmeetri suuruse Kuninga 34 kinnistu enampakkumisele panemise üle ja Pärnu jõe ääres Vana-Pärnu kaubasadama naabruses asuva 5310ruutmeetrise kinnistu võõrandamise üle aktsiaseltsidele Pärnu Sadam ja Pärnu Laevatehas.

Samuti vaagisid volinikud, kas luua Uue Energia nõukoda, mille eesmärk on olla kohalikul tasandil taastuvenergeetika arendamisel visionäär, ekspert ja piirkonna konkurentsivõimet edendava partnerluse kujundaja.

Linna esinduskogu liikmed kaalusid veel linnaettevõtte Pärnu Haldusteenused ümbernimetamist Pärnu Linna Halduseks, sest senine nimi ei peegelda enam täpselt asutuse tegevuse eripära ega fookust.

Volikogu kehtestas Rail Balticu taristu Pärnu piirkonna hoolduskeskuse ja kaubaterminali detailplaneeringu ja tunnistas kehtetuks Vana-Pärnu kaubasadama juurdesõidutee detailplaneeringu alates Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmikust kuni Merekalda ja Emajõe tänava ristmikuni.

Päevakorras oli veel kolme volikogu komisjoni koossseisu muutmine ja istungi lõpus vastas linnapea Romek Kosenkranius opositsiooni esindajate arupärimistele, mis puudutasid lasteaedade mänguväljakute olukorda ja spordikeskuse juhtimist.

Tagasi üles