Laelatu puisniidu kahjustamist uuritakse veel viis kuud pärast juhtunut

Copy
Puisniidu hooldmiseks tuleb lõigata võsa ja puid, kuid seda võib teha vaid talvel külmunud pinnasega, et erakordselt liigirikas taimestik kahjustada ei saaks.
Puisniidu hooldmiseks tuleb lõigata võsa ja puid, kuid seda võib teha vaid talvel külmunud pinnasega, et erakordselt liigirikas taimestik kahjustada ei saaks. Foto: Merle Rallmann

Looduskaitsealusel Laelatu puisniidul sõideti lõigatud võsa välja vedades aastavahetuse paiku maapinda sügavad roopad. Kurioosne on, et töid tehti eesmärgiga taastada looduslik puisniidukooslus. Keskkonnaamet alustas juhtunu suhtes väärteomenetlust, selgitamaks välja, kui suur on loodusele tekitatud kahju ja kas seda on võimalik heastada.

Keskkonnaametisse jõudis info keskkonnakahju kohta Puhtu-Laelatu kaitseala kunagise juhataja bioloog Peeter Vissaku kaudu.

Keskkonnaameti peadirektori asetäitjani eluslooduse valdkonnas Leelo Kukeni jõudis sellekohane teave 25. märtsil. Siis selgus, et keskkonnaameti vastutav spetsialist oli juba jaanuaris rutiinse ülevaate käigus tuvastanud, et puisniidu taastaja on lõigatud okste ja tüvede väljaveol tekitanud pinnase kahjustuse, ja spetsialist peatas taastamistööd, kuid sellega asi piirdus.

Tagasi üles