Konflikt Munamäe rulapargis: maastikuratturid kipuvad vanade olijate õuele (2)

Gerttu Johanna Riik
, suvereporter
Copy
Ratturid toovad teele mulla ja kivid, mille sees ekstreemspordi harrastajad sõita ei saa.
Ratturid toovad teele mulla ja kivid, mille sees ekstreemspordi harrastajad sõita ei saa. Foto: Ketlin Hamburg

Pärnus Munamäe rulapargis on tülli pööranud seal seni trikitanud rulatajad ja maastikuratturid, kes samuti tulnud sinna jõu- ja ilunumbreid näitama. Pargi kauaste kasutajate arvates pole maastikuratastel rulapargis kohta, sest need veavad parki sodi, kus rulade-tõuksidega sõita ei saa. Pealegi on see ohtlik.

Kas mäletate aega, kui Pärnu rulapark oli veel tühi asfaltplats paari plekist rambiga? Pärnu Rulakooli esindaja Valev Koitla mäletab seda hästi. Ta on olnud pargi pidev kasutaja algusajast ja näinud Pärnu rulakultuuri arengut.

Nüüd, 20 aastat hiljem, on samas kohas nüüdisaegne betoonist rulapark, mis avati alla aasta eest. Pargi ehitamisel sai ka Koitla käed mustaks teha, aidates kaasa esimesest betoonivalust kuni parki ümbritseva muru kastmiseni.

Koitlat rõõmustab, et park on iga päev sõitjatest tulvil ja ekstreemsport aina menukam. Eri spordialasid ja sõiduvahendeid lisandub pidevalt ja Pärnu kohta niigi väike rulapark on ülerahvastatud. Uuringute järgi peaks linnas olema 1000 ruutmeetri jagu rulaparke iga 20 000 elaniku kohta. Sellegipoolest on eri spordialade harrastajad suutnud siiani parki sõbralikult jagada ja selle eest hoolt kanda. Olukord muutus aga sel kevadel, kui parki hakkasid kasutama maastikuratturid.

Tagasi üles