Päästjad selgitasid mitmes vallas, et jaanilõkkes prügi põletamine võib kaela tuua trahvi

Copy
Pulli külas langes tuleroaks suvemaja.
Pulli külas langes tuleroaks suvemaja. Foto: Päästeamet

Pühad möödusid Pärnumaa päästjatele rahulikult ja varasemaga võrreldes väljakutsete arv ei kasvanud. Enim pani päästjaid muretsema keskkonnaohtlike lõkete tegemine jaanilaupäeval. Nimelt püüti mitmes paigas jaanilõket tehes muu hulgas lahti saada oma elu ära elanud esemetest, mida põletada on keelatud.

Möödunud reedel kell 11.38 teavitati häirekeskust, et Tori vallas Pulli külas põleb lausleegiga suvila. Tulekahju ajal õnneks inimesi hoones ei olnud. Umbes 80ruutmeetrise suvemaja põleng kustutati kell 14.45 ja ära hoiti tule levik kõrvalsuvilatele.

Pühapäeval kell 21.12 käisid päästjad Tori vallas Pärivere külas likvideerimas ohtlikult puude alla tehtud lõket, mis oli jäetud valveta ja milles oli muu materjali kõrval põletatud ka prügi. Kell 21.32 käisid päästjad kustutamas teistki prügilõket, sedakorda Paikuse osavallas Seljametsa külas.

Päästjad teavitavad sellisest tegevusest alati keskkonnaametit ja niisuguse teo eest võivad järgneda lisaks keskkonnareostusele ka trahvid.

Maris Moorits,  Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht


Kolmas jaanilaupäeva prügist vabanemiseks süüdatud lõke tuvastati kell 22.43 Saarde vallas Lodja külas, kus põletati mööblit. Inimesed lubasid neid esemeid, mis lõkkesse ei kuulu, rohkem mitte tulle visata.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits rõhutas, et ei ole hea korraldada jaanilõkke traditsioonist prügipõletamise aktsiooni. “Päästjad teavitavad sellisest tegevusest alati keskkonnaametit ja niisuguse teo eest võivad järgneda lisaks keskkonnareostusele ka trahvid,” hoiatas Moorits. “Ka teeme nii liiga keskkonnale ja oma tervisele.”

Esmaspäeval kell 14.14 teatati häirekeskusele Lääneranna vallas Linnuse külas käest läinud jaanilõkkest. Tuli oli süüdanud ümbritseva heinamaa ligemale 300 ruutmeetril. Päästjad said põlengust jagu kella 14.46ks.

Tagasi üles