Päästjad aitasid Pärnu jõest välja ennast ohtu seadnud inimesed

Copy
Kai äärest tõsteti välja ennast ohtu seadnud naine, joobes mees tiriti päästerõnga abil kai küljes oleva redelini. Foto on illustratiivne.
Kai äärest tõsteti välja ennast ohtu seadnud naine, joobes mees tiriti päästerõnga abil kai küljes oleva redelini. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Päästjad pidid eile tegutsema mitmel rindel. Näiteks eemaldati teelt klaasikillud, mis olid sinna liiklusõnnetuse tõttu sattunud, ja Pärnu jõest aidati välja kaks inimest.

Eile kell 11.12 puhkes Häädemeeste vallas Majaka külas sõiduauto aku rikkest väike põleng. Juht kustutas tulekahju käsikustutiga ise. Päästjad kontrollisid tuleohutust ja eemaldasid autolt aku. Kell 21.50 käisid päästjad Pärnus Raba tänaval autoavarii sündmuskohal. Päästjad eemaldasid teelt klaasikillud. Õnneks keegi viga ei saanud.

Kell 21.56 teatati aga, et Pärnus Laia tänava läheduses on jões inimesed. Päästjad selgitasid välja, et vette oli hüpanud kaks inimest. Kai äärest tõsteti välja ennast arusaamatul põhjusel ohtu seadnud naine, joobes mees tiriti päästerõnga abil kai küljes oleva redelini, et ta seda mööda välja roniks. Kiirabi võttis riskialtid suplejad enda hoole alla, politsei fikseeris nende andmed.

Päästjad hoiatavad, et aastas upub veekogudes ligikaudu 20 joobes inimest, kes ujuma minnes oma võimeid ülehindavad ja ohte alahindavad. Ehkki ollakse teadlikud, et purjuspäi vette minna on ohtlik, kipub alkoholi mõjul ohutunne kaduma. Uppumissurma vältimine algab juba kaldal: kõigil on võimalus säilitada selge mõistus ja oma sõpru korrale kutsuda.

Tagasi üles