Pärnusse saabus Soomest selle kevade esimene tšarterlend

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennuväljal maandus kevade esimene tsarterlend Soomest. Foto pärineb varasemast ajast.
Pärnu lennuväljal maandus kevade esimene tsarterlend Soomest. Foto pärineb varasemast ajast. Foto: Urmas Luik

Reisifirma Matkavekka alustas kevadisi tšarterreise Pärnu ja Soome linnade vahel, esimene Kuopiost reisi alustanud lennukitäis puhkajaid maandus Pärnu lennuväljale eile lõuna paiku.

Hoolimata sombusest ja tuulisest ilmast, maandus 68kohaline Flybe ATR 72 tüüpi lennuk Pärnu lennuväljale probleemideta. Esimene sellekevadine tšarterreis Kuopiost tõi Pärnusse pea terve lennukitäie põhjanaabreid, kes nädal aega siin spaapuhkust naudivad, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Reisifirma Matkavekka korraldab Pärnu ja Soome linnade vahelisi reise juba alates aastast 2010. Saabujatele vastu tulnud giidi Meeli Hanso sõnul ei maksa imestada, et lennukiga Pärnusse reisimine nii populaarne on.

"Helsingist on Kuopiosse ju jube pikk maa, Soome on nii pikk geograafiliselt. Reisimine võtaks mõningatel üle ühe ööpäeva ehk 24-25 tundi loksuda bussiga, tulla laeva, jälle bussiga. Aga nüüd ainult tund ja 30 minutit," sõnas Hanso.

Kevadeks on reisifirma plaaninud kokku kuus lendu eri Soome linnadesse. Tänaseks on välja müümata veel vaid mõni üksik koht.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles