GRAAFIK Osa omavalitsusi meelitab õpetajaid toetustega

Kuigi osades koolides on õpetajaid puudu, ei jää klassiruumid tühjaks. 
Kuigi osades koolides on õpetajaid puudu, ei jää klassiruumid tühjaks. Foto: Mailiis Ollino

Kuna paljudes omavalitsustes jääb õpetajaid puudu, on mitu valda mõelnud välja oma lahenduse, mismoodi neid tööle meelitada.

Põhja-Pärnumaa vallavalitsuse haridusspetsialist Tiia Kallastu ütles, et valla koolides oli konkurss väga paljudele õpetaja ametikohtadele, kuid kvalifikatsiooniga pedagooge ei õnnestunud juurde leida. “Sõlmiti tähtajalised töölepingud kvalifikatsiooninõuetele mittevastavate õpetajatega, õnneks on mõni neist läinud õpetajaks õppima,” avaldas ta. Lisades, et osa koormust on jagatud juba töötavate õpetajate vahel. Vald otsib veel mitut õpetajat. 

Kuna õpetajaid ja tugispetsialiste on väga keeruline leida, pakub Põhja-Pärnumaa vald haridustöötajatele eraldi hüvesid. Näiteks saavad kvalifitseeritud kuni 35aastased õpetajad 12 kuud 300 eurot toetust. Kõikidele tugispetsialistidele makstakse aga üldhariduskooli õpetajate palgast viis protsenti kõrgemat töötasu ja õpetajaks õppijaile iga kuu 150 eurot stipendiumi. Näiteks maksis vald läinud õppeaastal stipendiumi kaheksale üliõpilasele, kes omandasid õpetajakutset. “Suurem osa neist juba töötavad meie valla koolides,” märkis Kallastu ja lisas, et septembri alguse seisuga on laekunud kolm stipendiumiavaldust.

Tagasi üles